perchezitii spargatoriDupă ce, în noaptea de 16 spre 17 septembrie, poliţiştii din Bacău au prins în flagrant trei spărgători de locuinţe, în timp ce transportau, cu o maşină, aparatură electronică şi alte bunuri abia “achiziţionate” din case din judeţul Iaşi, în ziua de 17 septembrie au trecut la percheziţii.

“Urmare a acţiunii de prindere în flagrant poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiile Bacău şi Roman, unde au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor mai multe bunuri susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni, precum şi 200 de pachete de ţigări de contrabandă”, se arată în comunicatul IPJ Bacău.

”Şase persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani, au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Bacău în vederea cercetărilor. Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că membrii grupării, cinci bărbaţi cu vârste între 24 şi 34 de ani şi o femeie de 49 de ani, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat, pătrunzănd prin efracţie în locuinţele unor persoane din judeţele Bacău, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Vrancea, de unde ar fi sustras bani, bijuterii, ceasuri, telefoane mobile, aparatură electronică şi parfumuri”.

Doi dintre suspecţi – cu vârste de 24 şi, respectiv, 34 de ani – au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie duşi la Judecătoria Bacău, cu propunerea de arestare preventivă. Ancheta va continua, însă, pentru a se stabili întreaga activitate infracţională a grupării, cât şi prejudiciul provocat.

Acţiunile de prindere a membrilor grupului s-au făcut cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNegocieri în educaţie: sindicatele propun, Guvernul se gândeşte!
Articolul următorANRE ne “ameninţă” cu ieftinirea gazului metan! Vezi de când şi cu cât!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.