ANRE ne „ameninţă” cu ieftinirea gazului metan! Vezi de când şi cu cât!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPreţul gazelor s-ar putea reduce, la 1 iulie 2016, cu până la 10%, datorită evoluţiei internaţionale a tarifelor, a declarat joi, 17 septembrie, la conferinţa Mediafax Talks about Energy, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.

„Pe moment, aşa cum a evoluat consumul în România, este suficientă producţia de gaze din intern. Dar, pentru perioada de iarnă, noi am estimat ca din punct de vedere al siguranţei să stabilim un minim de 3% care să fie importat pentru consumatorii casnici. Preţul gazului la nivel internaţional a început să scadă, fiind legat de preţul ţiţeiului, ceea ce ne face să credem că anul viitor o să ne întâlnim pe piaţă cu preţuri mult mai mici decât cele care sunt în acest moment. Estimăm că de la 1 iulie (2016, n.r.), preţul gazului, deci ne referim doar la preţul gazului din cadrul facturii, nu şi la celelalte preţuri asociate, poate să scadă până la 10%”, a afirmat Havrileţ.

Astfel, de la 130 de lei în prezent preţul unui MW se va reduce cu 13 lei, după creşterile de preţuri din ultimii ani determinate de procesul de liberalizare, menţionează Havrileţ.

Cea mai recentă modificare a tarifelor la gaze a avut loc la 1 iulie, când preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale către clienţii casnici, categorie în care este inclusă şi populaţia, au crescut cu 11%.

ANRE a anunţat atunci că până la finalul anului nu va fi operată o nouă majorare de preţuri, având în vedere că nu vor fi costuri suplimentare pentru asigurarea consumului în sezonul rece, comparativ cu anii anteriori. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPercheziţii la o grupare interjudeţeană de spărgători de case
Articolul următorFestival gastronomic la Piatra Neamț în acest week- end
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.