Soluţie de compromis: sens giratoriu provizoriu în intersecţia de la Girov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a găsit o soluţie de compromis pentru intersecţia de la Girov unde semaforizarea nu mai funcţionează de o bună bucată de timp şi accidentele grave au dat locului un renume nedorit (Detalii aici).

Semaforizarea din această intersecţie de la Girov este singura din ţară de care se ocupă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin DRDP Iaşi. Instituția a venit cu o soluție provizorie: amenajează aici un sens giratoriu, până ce vor fi obţinute avizele necesare.

„Soluție giratorie provizorie propusă pentru intersecția DN 15D cu DJ 156A, Girov, județul Neamț

În vederea îmbunătățirii condițiilor de trafic, DRDP Iași a finalizat lucrările de proiectare a unei soluții giratorii pentru amenajarea intersecției DN 15D cu DJ 156A, în zona localității Girov, județul Neamț. Menționăm că este vorba despre o soluție giratorie provizorie, urmând ca în perioada următoare aceasta să fie supusă avizării din partea Inspectoratului de Poliție Județean și a Consiliului Județean Neamț. După obținerea tuturor avizelor necesare, DRDP Iași va trece la execuția lucrărilor de amenajare a intersecției amintite.

Prin implementarea acestei soluții, DRDP Iași își propune reducerea riscului de accidente consemnat în zonă, eliminând totodată neajunsurile semnalate în funcționarea sistemului de semaforizare implementat în intersecția menționată, cauzate de unele deficiențe în alimentarea cu energie electrică“, precizează DRDP Iaşi într-o postare pe contul de socializare.

Angela Croitoriu

Articolul precedentSfaturi pentru amenajarea unui dormitor mic
Articolul următorInvestiţie de peste 322 de milioane lei pentru gaz în 7 comune nemţene
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.