0:00

Investiţie de peste 322 de milioane lei pentru gaz în 7 comune nemţene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn şedinţa de astăzi, 21 aprilie, consilierii judeţeni sunt chemaţi să discute şi să aprobe cererea de finanţare şi devizul general al obiectivului de investiţii „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale de interes public judeţean în comunele Ştefan cel Mare, Dragomireşti, Războieni, Bodeşti, Girov, Dobreni şi Gârcina din judeţul Neamţ“.

Este vorba despre o investiţie în valoare totală de 322.948.265, 78 de lei, care ar trebui să fie realizată în următorii doi ani. Cea mai mare parte a finanţării, peste 311 milioane de lei, vor fi solicitaţi de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“. Sistemul de distribuţie a gazelor ar trebui să deservească 10.629 de gospodării din cele 7 comune. Consumul anual estimat pentru consumatorii casnici este de 25443,533 mii mc, iar al consumatorilor non-casnici de 527.918 mii mc, potrivit proiectului.

Comuna lider în această asociere este Ştefan cel Mare, prin primarul Sorin Ouatu. În ultima şedinţă a CJ Neamţ a fost aprobată asocierea CJ Neamţ cu cele şapte comune pentru realizarea acestei investiţii (Detalii găsiţi aici).

Angela Croitoru

Articolul precedentSoluţie de compromis: sens giratoriu provizoriu în intersecţia de la Girov
Articolul următorȚeapă cu un teren de 6 milioane de euro împiedicată de un notar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.