Sfaturi pentru amenajarea unui dormitor mic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă în prezent ai senzația că atunci când intri în dormitor ai dori să te transformi într-unul din cei șapte pitici pentru a avea suficient loc, probabil este timpul de o reamenajare. De cele mai multe ori, spațiile mici sunt mai greu de amenajat decât cele mari, pentru că vei dori să concentrezi cât mai multe lucruri în ele, însă ideile inteligente te pot ajuta să obții spațiul de vis în care totul să fie bine ordonat și la locul lui. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți transformi micul dormitor în spațiul organizat în care ai totul la îndemână, exact așa cum ai nevoie.

Alege mobila potrivită 

Pentru a reuși amenajarea unui mic dormitor astfel încât să faci din el o încăpere cât mai plăcută și utilă, fără a avea senzația unei aglomerații de lucruri și obiecte de mobilier, poți începe cu alegerea mobilierului. De la pat la dulap și noptiere sau alte obiecte de depozitat, alege totul în funcție de dimensiunea camerei. Fie alegi un pat dublu – dacă consideri că este absolut necesar, iar celelalte obiecte de mobilier încerci să le adaptezi la acesta, fie alegi un pat mai mic sau o canapea extensibilă pe care să o folosești pe post de pat. Într-o cameră mică noptierele nu prea își au locul de o parte și de alta a patului, însă un obiect de mobilier extrem de util într-un dormitor mic este comoda.

Alege obiecte de mobilier multifuncționale 

Te poți orienta spre alegerea unei Comode, un obiect extrem de versatil, care își poate îndeplini cu succes funcționalitatea și care poate fi aleasă și pentru aspectul său la modă. Ai posibilitatea de a alege din numeroase modele de comode potrivite pentru dormitor, realizate din diverse materiale, în culori și designuri moderne sau vintage, pentru obținerea decorului dorit. Dacă aceasta este prevăzută cu mai multe sertare și compartimente, atunci vei avea de câștigat și spațiu important pentru depozitarea unor lucruri mici, putând să o folosești, în același timp, și pentru susținerea televizorului sau a unor obiecte de decor.

Tot din categoria obiectelor care au mai multe funcționalități, poți alege pufuri pe care să le folosești atât pentru a sta pe ele, cât și pentru a depozita lucruri, dacă alegi dintre modelele prevăzute cu spațiu de depozitare.

Pariază pe culori deschise 

Una dintre principalele modalități cu ajutorul cărora vei reuși să obții mai mult spațiu în dormitor, cel puțin din vedere optic, este aceea de a alege culori deschise atât pentru obiectele de mobilier, cât și pentru aranjamente și decor. Poți alege de pe Furnio.ro obiectele de decor sau textilele necesare pentru a crea o atmosferă degajată și modernă în dormitorul tău.

Sursa de imagine: Sakarin Sawasdinaka / Shutterstock.com

Articolul precedentScene de groază avându-l ca protagonist pe un romașcan
Articolul următorSoluţie de compromis: sens giratoriu provizoriu în intersecţia de la Girov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.