0:00

Un filmuleț de două minute postat de Federația pentru Protecția Animalelor pe un site de socializare, pe data de 16 aprilie, devenit viral în anumite medii, îl înfățișează pe un bărbat de 40 de ani, din Roman, care ucide un porc într-un mod foarte brutal.

Scene de groază avându-l ca protagonist pe un romașcan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Imaginile par desprinse dintr-un film de groază, iar omul este posibil să aibă grave probleme psihice după modul în care acționează.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din IPJ Neamț s-au autosesizat, pornind de la acest clip și au identificat făptașul.

Scene de groază avându-l ca protagonist pe un romașcan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Astăzi, în baza probelor administrate, aceștia l-au reținut pe bărbatul din Roman, pentru 24 de ore, pentru infracțiunea de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Tot ce se poate ca reținerea să fie singura măsură aspră, normele legislative stabilind sancțiuni minime. Mai exact, legea 205/2004 privind protecția animalelor, prevede o pedeapsă privativă de libertate de la 3 luni la 1 an sau amendă pentru această infracțiune. Prin urmare, romașcanul are șanse să rămână liber și, din câte spun cei care au vizionat filmulețul – de o cruzime greu de imaginat – liniștit față de ceea ce a făcut animalului. Ca și persoana care l-a filmat.

Angela Croitoru

 

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamț organizează „Zilele Iepurașului”
Articolul următorSfaturi pentru amenajarea unui dormitor mic