Astăzi, 25 septembrie, s-a decis ca Biroul executiv al Sindicatului Solidaritatea Sanitară Neamț să participe la protestul planificat pentru 28-29 septembrie, la București. Este o primă acțiune concretă a sindicaliștilor din Sănătate, nemulțumiți (ca mai toți bugetarii) de modificările salariale, fiscale și de lipsa unor norme care să asigure în mod clar funcționarea optimă a sistemului sanitar.

„Vom merge la București cei cinci membri ai Biroului Executiv al sindicatului de la Neamț în acțiunea de pichetare a ministerului Muncii și cel al Sănătății. Protestul va avea loc între orele 14-16, la acțiune fiind anunțați în jur de 300 lideri de sindicat din țară”, spune Ionuț Bogdan Nistor, liderul Solidaritatea Sanitară Neamț și membru în Biroul Executiv la nivel național.

Sindicaliștii nu se așteaptă la un rezultat bun pentru cererile remise guvernului, întrucât „se poartă negocieri în fiecare zi”. Așa că toată lumea, inclusiv alte sindicate din sănătate (Sanitas), se pregătește de mitingul din data de 4 octombrie de la București, la care și-au anunțat participarea marile federații și carteluri sindicale din țară. Dar și „de greva generală, dacă nu se ajunge la o înțelegere”. (C.I.)

Articolul precedentTrei morți fulgerătoare, în week-end
Articolul următorDIICOT a stabilit: filmulețul cu Cezar Filip lovind o infractoare a fost furat de Relu Baciu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.