pietricica turism

Un tânăr, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit, duminică (24 septembrie) dimineață, zăcând într-un șanț din satul Bîrjoveni (comuna Secuieni). Lângă el, bicicleta cu care se deplasa. Cel care a trecut pe lângă el aproape de ora 8:00 a chemat ambulanța, sperând că poate îi va fi de ajutor. Un echipaj cu medic de la Substația Roman s-a deplasat la locul solicitării, dar a fost în zadar. Tânărul murise de câteva ore, avea și o rană la cap, după cum au constatat cadrele medicale, iar potrivit dr. Dorice Albu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Neamț, cadavrul a fost lăsat în grija celor de la morgă și a poliției. Necropsia va stabili exact cauza decesului.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, din Buruienești (comuna Doljești), a avut parte de un sfârșit violent, sâmbătă (23 septembrie) după-amiază. Femeia era în gospodărie și culegea strugurii, când s-a atins de un cablu de electricitate ce “trecea” prin vie și care a trântit-o la pământ. Rudele au sunat imediat la 112 și la fața locului a ajuns un echipaj cu asistent medical tot de la Roman. Femeia era moartă, însă, și n-a mai putut fi ajutată, cazul fiind acum în atenția poliției.

Un dosar de moarte suspectă au deschis și polițiștii din Borca, acolo unde o femeie de 55 de ani a fost găsită moartă în casă. Descoperirea a fost făcută vineri (22 septembrie) noapte, tot atunci fiind chemată și ambulanța. Echipajul cu asistent medical a constatat că femeia murise de aproximativ 10 ore, iar la prima vedere nu au fost găsite pe corpul ei urme vizibile de violență și nici nu era cunoscută cu probleme grave de sănătate. Doar necropsia va putea stabili cauza morții. (C.I.)