0:00

Șoferii vor fi notificați pe email când le expiră rovinieta, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând din luna aprilie anul acesta, şoferii vor fi notificaţi, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei. Ordinul Ministerului Transporturilor în care este prevăzută această modificare a fost publicat în Monitorul Oficial din 12 aprilie.

Potrivit ordinului, articolul 2 „Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”. Iar la articolul III „Nerespectarea, de către distribuitori, a termenului prevăzut la art. II dă dreptul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. de a rezilia unilateral convențiile încheiate cu aceștia”.

Măsura ar trebui să vină în sprijinul șoferilor, mai ales în contextul în care în luna martie Guvernul a aprobat creșterea amenzilor pentru cei care nu au rovinietă cu 20%.

Angela Coitoru

Articolul precedentNeamț: Doi răniți în urma accidentelor din noapte precedentă
Articolul următorBiletele CFR s-ar putea scumpi cu 20%, achiziție și prin SMS
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.