0:00

Biletele CFR s-ar putea scumpi cu 20%, achiziție și prin SMS, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiValul scumpirilor ar putea continua. De data aceasta este luat în vizor  transportul feroviar de călători.

Începând cu luna iulie, Ministerul Transporturilor a decis să propună „ajustarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători, cu indicele 1,20 respectiv 20%, valori rotunjite la 50 de bani sau 1 leu la tarifele întregi”. (Proiectul integral îl puteți citi aici).

Pe secția Anina-Oravița, de exemplu, unde CFR efectuează doar transport în scop turistic, va exista un tarif unic, de 24 de lei, fără loc rezervat, față de 13,9 lei pentru o călătorie simplă la clasa a 2-a cu loc rezervat, cât este acum. Motivul este faptul că aici „Cheltuielile de exploatare pentru trenurile operate pe această secție sunt mult mai mari decât încasările.”

Prin proiectul de ordin se propune și reglementarea plății contravalorii călătoriei prin mesaje scurte – SMS. Tarifele de transport pot fi achitate în acest mod și în moneda euro, la cursul băncii cu care colaborează operatorul de transport feroviar public de călători, caz în care tarifele prevăzute în anexa proiectului de ordin pot fi depășite doar pentru a acoperi sumele rezultate din conversia valutară a tarifelor și sumele reprezentând costul serviciilor de mesaje scurte – SMS.

Proiectul se află, deocamdată, în consultare publică.

Așadar și vacanțele celor care merg la mare cu trenul vor fi ceva mai scumpe de anul acesta.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘoferii vor fi notificați pe email când le expiră rovinieta
Articolul următorL1 PLAY-OUT FC Botoşani a câştigat deplasarea cu Chindia Târgovişte
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.