etilotest 02Pentru că numărul şoferilor care se urcă la volan după ce-au băut e din ce în ce mai mare în ultimul timp, în ziua de15 decembrie, poliţiştii rutieri din Neamţ au acţionat pentru a-i depista înainte de a provoca accidente.

În aceeaşi zi, s-a desfăşurat şi o acţiune pe linia respectării normelor rutiere referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată, în timpul căreia au fost aplicate132 de sancțiuni contravenționale şi au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care două pentru că şoferii respectivi n-au oprit când barierele erau în curs de coborâre, iar semnalele de avertizare funcţionau.

În cadrul acţiunii de conducere sub influenţa alcoolului au fost reținute 11 permise de la şoferi care aveau o concentrație de până la 0,40 mg/l în aerul expirat (amendă de la 945 la 2.100 lei și suspendarea permisului pentru 90 de zile) şi au fost constatate 5 infracțiuni.

Printre cei care s-au ales cu dosare penale se numără doi bărbaţi din Târgu Neamţ şi unul din Piatra-Neamţ prinşi băuţi la volan, şi o tânără pietreancă de 24 de ani, care nu avea permis de conducere.

Acțiunile poliţiştilor rutieri în trafic vor continua până la sfârșitul săptămânii, în ideea prevenirii accidentelor de circulaţie. (C. MIRCEA)