artificii 02Percheziţiile derulate marţi, 15 decembrie, de poliţiştii din Bacău tocmai în judeţul Timiş s-au soldat cu 120 de tone de articole pirotehnice oprite de la comercializare şi alte 5 tone de articole pirotehnice ridicate în vederea cercetărilor, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Bacău.

Acţiunea a vizat sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale din județul Timiș, bănuită că vinde astfel de articole, fără a avea acest drept.

“Din cercetările polițiștilor a rezultat că, în perioada 2013 – 2015, societatea în cauză ar fi comercializat articole pirotehnice din categoriile 2-4, către societăţi comerciale din ţară autorizate doar pentru efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice din categoria 1. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu obiecte pirotehnice fără drept”, se precizează în comunicatul de presă citat.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul IPJ Timiş şi de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. (ZCH NEWS)