Un tânăr de 25 de ani, din Maramureş, şi doi nemţeni, cu vârste de 35, respectiv, 37 de ani, s-au ales cu dosare penale, după ce-au fost opriţi în trafic, pentru un control de rutină. Tânărul din Maramureş  conducea un autoturism prin Piatra-Neamţ, în ziua de 26 ianuarie, iar poliţiştii l-au verificat în baza de date şi au constatat că nu a avut permis niciodată.

În noaptea de 26 spre 27, poliţiştii de la Secţia Rurală Săvineşti au depistat în trafic, pe DN15, în localitatea Dumbrava Roşie, un bărbat de 37 de ani, din Cândeşti”, a declarat agentul şef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. “Întrucât emana halena alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal”.

Tot cu dosar penal a fost “premiat” şi bărbatul de 35 de ani, din Tămăşeni, care a fost oprit în această dimineaţă la ora 4 şi testat. Avea o concentraţie de peste 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost reţinut permisul şi a fost condus la spital pentru stabilirea concentraţiei de alcool din sânge.

C.M.