De luni, 28 ianuarie, se reiau cursurile, suspendate vineri, 25 ianuarie, din cauza gripei. Orele de vineri, 25 ianuarie, trebuie recuperate în această ultimă săptămână care încheie primul semestru. Decizia privind modalitatea de parcurgere a programei școlare se ia în consiliul de administrație al fiecărei școli și se comunică până la nivelul Ministerului Educației Naționale. Urmează vacanța semestrială, în perioada 4-10 februarie.

În județul Neamț nu au fost raportate cazuri de gripă la copii până miercuri, 23 ianuarie  . Ultima dispoziție este ca triajul epidemiologic să se facă zilnic la clase și fiecare școală să transmită la inspectorat orice caz de gripă suspectat. Regula triajului epidemiologic la primă oră a zilei de luni, 28 ianuarie, rămâne valabilă, după cum a declarat ministrul Ecaterina Andronescu astăzi, pe televiziunile naționale. Mai rămâne ca ea să fie și pusă în practică.

Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț declară că părinții care observă semnele bolii la copil trebuie să meargă cu acesta la medic: „Cursurile se reiau de mâine, 28 ianuarie. Gripa este o afecțiune cu debut brusc, primii care pot să observe simptomele sunt părinții. Dacă observă la copil că brusc are o stare alterată de sănătate, cu febră, dureri musculare, tuse, dureri de cap, trebuie să meargă cu copilul la medic. Se recomandă evitarea colectivităților, a aglomerărilor. În școli, triajul se face de personalul medical și de cadrele didactice. Ca măsuri de prevenire recomandăm spălatul des pe mâini, aerisirea încăperilor, utilizarea batistelor de unică folosință, consumul de fructe și legume, vaccinarea gripală a persoanelor cu risc de îmbolnăvire”.

(C.I.)