0:00

 Șoferi de la Troleibuzul prinși cu bilete false, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Conducerea societății Troleibuzul a depistat doi dintre șoferii angajați pe mai multe trasee intrajudețene, care vindeau bilete contrafăcute. Aceștia au făcut xerocopii la câteva carnete de bilete primite pentru a fi vândute călătorilor în lunile octombrie și noiembrie ale anului 2012. Biletele contrafăcute prin copiere au fost oferite călătorilor în cursul lunilor iunie și iulie 2013. După ce au fost depistați, cei doi șoferi au fost luați la întrebări de directorul societății, Nadia Năstase, însă au preferat să-și dea demisia decât să-și recunoască faptele.

”Pentru doi foști angajați ai Troleibuzul am făcut plângere penală și li s-a întocmit dosar penal pentru că au pus în vânzare câteva sute de bilete trase la xerox. Valoarea prejudiciului va fi stabilită în urma verificărilor Poliției, noi când i-am prins mai aveau un carnet în care rămăseseră 31 de bilete, un astfel de carnet înseriat cuprinzând 100 de bilete de autobuz. Respectivele bilete trase la xerox au fost vândute călătorilor de pe mai multe rute cu prețul de 2 lei. Având în vedere că ne raportăm la faptul că, în această perioadă, încasările au fost destul de mari pentru biletele oficiale, vă închipuiți că și cei doi șoferi au vândut suficiente. După ce am depus plângere am găsit o metodă de a securiza biletele de autobuz, punând pe verso o ștampilă cu tuș roșu pentru a nu se mai putea falsifica. În privința biletelor de troleibuz, acestea nu se pot falsifica pentru că au elemente de siguranță specifice, din fabricație. Așteptăm și noi concluziile Poliției”, a declarat Nadia Năstase, director al societății Troleibuzul.

În urma sesizării venite de la conducerea societății, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț, prin compartimentul de specialitate, face verificări în vederea stabilirii prejudiciului.

”Într-adevăr, pe numele celor doi foști angajați ai societății Troleibuzul a fost înregistrată o plângere, iar în momentul de față se fac verificări și cercetări pentru infracțiunile de fals, uz de fals și delapidare”, a precizat subinspector Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentCeahlăul – Pandurii 1-0: Victorie în stil nemţesc
Articolul următorFuncționari de lux pe banii romașcanilor