Stana, dupa marcarea golului

Nemțenii au reușit a doua victorie consecutivă pe teren propriu în acest campionat, fără să primească gol. Stana, cu o execuție frumoasă de la 20 de metri, a înclinat balanța victoriei de partea Ceahlăului, în minutul 18. Jovic a fost îngerul păzitor al buturilor pietrene, el reușind să apere o lovitură de la 11 metri, greșit acordată de Sebastian Colțescu, în minutul 31. Ceahlăul și-a propus evitarea retrogradării în acest campionat, dar a ajuns pe loc de cupă europeană. Hotărât lucru, Vasile Miriuță și Victor Asamoah s-au impus ca doi tehnicieni muncitori în acest campionat. În jocul cu Pandurii lui Cristi Pustai s-a văzut că Ceahlăul n-a mai închis jocul, precum o făcea în campionatele trecute, când întâlnea echipe mai bine cotate, ci a atacat și a verticalizat jocul căutând mereu pasa decisivă pentru Jula sau Golubovic. Chitoșcă și Constantinescu și-au continuat evoluția bună de la Cluj, din etapa trecută, iar apărarea a dat impresia că poate juca până dimineața fără să primească gol. Arena s-a umplut de 5.000 de suporteri, care au venit să vadă minunea reușită în acest an la Piatra Neamț. Și n-au avut ce pierde. Au aplaudat la scenă deschisă echipa vizitatoare, pentru parcursul european, dar apoi au scandat minute în șir numele favoriților care au început să atace din primul minut.

Gol şi henţ imaginar

Fără să-i acorde o atenție deosebită brazilianului Eric, antrenorul Vasile Miriuță și-a măcinat adversarul cu pase verticale, pe poartă. După ocazia monumentală ratată de Achim, lovitură de cap care s-a scurs milimetric pe lângă poartă, Ceahlăul a deschis scorul: în minutul 18, Stana a luat o acțiune pe cont propriu și a șutat imparabil de la 20 de metri, la rădăcina barei. Stadionul Municipal a explodat de bucurie. Minunea plămădită de Vasile Miriuță prindea contur. Același Stana a scăpat spre poartă, singur-singurel, dar în locul unui șut plasat sau a unei scărițe a ales driblingul, prea în lateral, și dintr-un gol ca și făcut a ieșit o pasă la întâmplare în fața porții. Cei 5.000 de spectatori au înghețat, apoi, când Sebastian Colțescu a fluierat un henț imaginar la Stana, după o centrare a lui Nicoară. În minutul 31, același Nicoară a șutat jos, lângă stâlpul din stânga, dar Jovic s-a întins și a parat! Mulțimea era în delir. Chitoșcă, Stana și Constantinescu și-au reluat sprinturile către careul advers, dar scorul s-a încăpățânat să rămână 1-0.

Gorjeni extenuaţi

Meciul s-a terminat la începutul reprizei a doua, atunci când a fost evident că efortul din Israel i-a extenuat pe gorjeni. Ceahlăul a dominat fizic, a ţinut mingea şi a mai avut ocazii prin Jula, Chitoşcă şi Constantinescu. Ultimul, la 32 de ani, aleargă în minutul 75 de parcă abia ar fi ieşit de la vestiare. Jovic a dominat careul și, când se părea că Zeița Fortuna le surâde gorjenilor, în ultimul minut, după o pasă înapoi a lui Ichim, același Jovic a blocat în marginea careului mic, mingea urmărită de oaspeți. Eric a fost foarte aproape să aducă un punct în ultimele minute, însă şutul său a fost scos eroic de Cânu, cu capul, din plonjon şi toate punctele au rămas la Piatra Neamţ. Așa cum prezisese antrenorul Vasile Miriuță înaintea meciului. Pregătire nemţească pentru un joc greu! Urmează altul, etapa viitoare, poate și mai greu, în deplasare, la Ploiești, cu Petrolul.

Ceahlăul: Jovic – Dumitraș, Cânu, Marc, Cazan – Stana, Achim, Chitoșcă (min. 84 – Onciu) – Constantinescu (min. 90 – Rusu), Golubovic – Jula (min. 72 – Ichim)

Pandurii: Lazăr – Ungurușan, Mamele, I. Rada (min. 83 – Brata), Momcilovic – Nistor, Anton – Ciucur, Eric, Nicoară (min. 70 – Buleică) – Matulevicius (min. 64 – Androvic)

1. Politehnica Timișoara       4       3       1       0       8-4    10

2. Astra                                        3       3       0       0       12-3  9

3. FC Botoșani                           4       2       2       2       5-3    8

4. Petrolul                                   4       2       2       0       4-2    8

5. Ceahlăul                                  4       2       1       1       6-3    7

6. Pandurii                                 4       2       1       1       6-4    7

7. Steaua                                     2       2       0       0       4-2    6

8. Oțelul                                      4       2       0       2       5-5    6

9. Săgeata Năvodari              4       1       2       1       4-4    5

10. CFR Cluj                              4       1       2       1       4-7    5

11. Dinamo                                4       1       1       2       3-4    4

12. FC Vaslui                            2       1       0       1       4-2    3

13. Concordia                          1       1       0       0       1-0    3

14. FC Brașov                           4       0       2       2       3-6    2

15. U Cluj                                    4       0       1       3       3-7    1

16. Viitorul Constanţa          3       0       1       2       1-6    1

17. Gaz Metan                          3       0       0       3       2-5    0

18. Corona Brașov                 4       0       0       4       2-10  0

Achim a ratat prima mare ocazie

Canu - in saritura - l-a neutralizat pe Matulevicius

Constantinescu - unul din cei mai buni jucatori

Jovic apara penalty-ul oaspetilor

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentHCM i-a luat Cupa lui Oprescu
Articolul următorȘoferi de la Troleibuzul prinși cu bilete false