29 Primaria Roman

* secretarul Gheorghe Carnariu a încasat, anul trecut, de la HCM Roman 31.500 lei

* şi directorul financiar-contabil Mihai Plaii – își rotunjea veniturile de la echipa de handbal

Doi dintre șefii din Primăria Roman iau bani frumoși, din bugetul local, pentru activitatea depusă în cadrul echipei de handbal HCM Roman, susținută cu miliarde din bugetul local plus multe alte sute de milioane din alte fonduri. Deși în cazul secretarului municipiului – Gheorghe Carnariu, “salariul” din sport îl depășește cu mult pe cel de supravizor al legalității actelor din instituție, primarul Laurențiu Leoreanu spune că acesta își merită banii și că indemnizația este de bun simț, e drept comparativ cu alte echipe din liga întâi de handbal. De fapt, conform declarației de avere, Gheorghe Carnariu a încasat pe anul trecut nu mai puțin de 31.500 de lei de la HCM Roman, unde ocupă funcția de director executiv, în timp ce edilul ocupă funcția de președinte, dar una onorifică, neplătită. În mod normal, salariul secretariului, funcționar adică în Primăria Roman, este pe an de 29.600 de lei. “Sumele sunt la o treime din ce se practică în campionatul intern. Pentru a face documentațiile, deplasări la București, să mergi la ligă, la spital să te interesezi de stare jucătoarelor, fără să ții cont de oră sau zi – este o activitate ce trebuie recompensată. Atât timp cât este de bun simț. Sunt salariați, lucrează în part time. Staff-ul echipei trebuie plătit. Sunt sume de bun simț, dacă ne gândim că președintele de la Oltchim avea indemnizație de 10.000 de euro pe lună plus prime. Vorbim de 12 echipe din eșalonul întâi. La fotbal, sunt indemnizații de zeci de mii de euro. Este o activitate foarte complexă, de relaționat cu Federația, de dus jucătoare la spital sau refacere. Fiind echipa Primăriei era corect să se ocupe oamenii din Primărie, nu de pe șes”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu, care a încasat anul trecut de la instituția pe care o conduce un pic peste 39.000 de lei, adică aproape cât putea lua doar din “grija” pentru jucătoare.

Secretarul Gheorghe Carnariu nu este singurul șef din Primăria Roman care mai face câțiva bani în plus de la HCM Roman. Și directorul financiar-contabil al instituției – Mihai Plaii – își rotunjește veniturile de la echipa de handbal, este drept că suma este cu mult mai mică, iar contractul de consultanță pe care-l avea s-a încheiat în septembrie 2012. Oricum, până atunci, conform delcarației de avere, acesta încasase pe cele 9 luni – 10.500 de lei. Conducerea Clubului spune că cea mai scumpă jucătoare de la HCM Roman nu are un salariu mai mare de 2.000 de euro. Bugetul pe un an al echipei, numai din ce înseamnă banii romașcanilor, este de peste 23 miliarde de lei vechi, la care se adaugă și bani de la Consiliul Județean plus câțiva sponsori, agenți economici locali cu putere financiară și pe timp de criză.

Claudia MATEI

Articolul precedentȘoferi de la Troleibuzul prinși cu bilete false
Articolul următorSpitalul Bicaz – rana vie a sănătăţii nemţene

1 COMENTARIU

  1. secretarul Gheorghe Carnariu – un individ facator de urzeli malefice in haita primariei. Poate intereseaza subiectul pe Domnii ziaristi.

Comments are closed.