Șofer moldovean, băut la volanul unui microbuz plin cu călători!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn virtutea unui plan la nivel național, polițiștii din Neamț organizează acțiuni preventive, în perioada 21 – 23 noiembrie, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, la principalele intrări şi ieşiri din localităţi, precum şi pe sectoarele de drumuri incluse în informările meteo de vreme rea.

„La aceste activități, desfășurate în sistem integrat, participă efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii nemțeni au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.500 lei. Majoritatea abaterilor constatate privesc depășirea limitei legale de viteză, în număr de 29, dar au fost sancționați și 3 conducători auto pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară. Totodată polițiștii au avut în vedere și verificarea autovehiculelor în regim de transport persoane, 2 conducători auto fiind sancționați pentru abaterile constatate, unul dintre acesta fiind depistat sub influența alcoolului”.

Șoferul băut era un tânăr, de 24 de ani, din Republica Moldova, care face curse Piatra Neamț – Iași – Orhei. În dimineața de 21 noiembrie a fost testat, în timp ce conducea microbuzul pe strada Mihai Viteazu și a rezultat o valoare de sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost amendat cu 1.125 de lei și i-a fost reținut permisul. (C.M.)

Articolul precedentSteel-Man Târgu Neamţ şi Moldova II Cordun, “înroşite” în weekend-ul fotbalistic
Articolul următorSanitas a pichetat Ministerul Sănătăţii și „amenință” cu greva generală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.