0:00

Angajații Neamț Turism, precum și conducerea societății așteaptă verdictul Consiliului Județean Neamț. Managerul și contabilul au prezentat, la sfârșitul săptămânii trecute, un raport de activitate și un bilanț contabil al societății tutelate de CJ, iar acum se așteaptă un răspuns, de la președintele Culiță Tărâță în ceea ce privește reorganizarea Neamț Turism.
”Deocamdată au fost aduse mai multe mate-riale, iar în cursul acestei săptămâni urmează să am o întâlnire cu salariații, dar și cu managerul de la Neamț Turism. Trebuie să discutăm cu aceștia și ei să discute față în față, după care am să fac un raport scris pe care îl voi prezenta președintelui CJ. Am primit punctul de vedere în scris al mana-gerului Mădălina Ciubotaru, inclusiv răspunsurile la o serie de întrebări pe care noi i le-am adresat, după ce am încheiat pro-cesul verbal de la întâlnirea pe care eu am avut-o cu angajații socie-tății cu o săptămână în urmă”, a precizat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț.

Pe 10 noiembrie, angajații Neamț Turism s-au revoltat împotriva mana-gementului Mădălinei Ciubotaru și au cerut vice-președintelui CJ Dan Manoliu reglementarea situației.

Oamenii s-au plâns de faptul că nu și-au mai luat salariile din vară și nu știu ce se va întâmpla în continuare în condițiile în care vine iarna, iar Stațiunea Negulești, prac-tic, nu are niciun client, cum, nu are nici Consiliu de Administrație și nici Adu-narea Generală a Acționarilor.

Ultimul reprezentant ai CJ Neamț în AGA Neamț Turism, consilierul Radu Miron Tudorel, și-a dat demisia din respectivul for, în luna octombrie. Gestul său a fost atunci motivat de faptul că la Neamț Turism ceva este în neregulă, iar conducerea societății nu își face treaba așa cum ar trebui.

Neamț Turism are pierderi și datorii încă de la înființare. Conform ultimu-lui bilanț, întocmit la sfârșitul lunii iunie, Neamț Turism avea venituri de 23.128 de lei și cheltuieli ce însumau 114.336 lei, la o cifră de afaceri de doar 23.126 de lei. Tot datele din bilanțul lunii iunie arată că datoriile se ridicau atunci la 179.012 lei. (I. CĂLIN)

Articolul precedentBustul lui Vasile Conta, donat de Asociația 22 Decembrie 1989 din Iași
Articolul următorŞeful Fiscului Neamţ: De 69 de angajaţi ne-am despărţit