Bustul lui Vasile Conta, inaugurat sâmbătă la Zilele Liceului Economic „Vasile Conta” din Târgu-Neamț, a fost donat de către Asociația 22 Decembrie 1989 din Iași, în memoria autorului bustului, sculptorul Constantin Eșan.

Bustul a fost sculptat de artisul ieșean Constantin Eșan, care, inițial, a realizat opera pentru Școala Gimnazială “Vasile Conta” din Iași, unde a și stat aproximativ 15 ani. Între timp sculptorul a murit într-un accident, iar membrii Asociației din Iași s-au hotărât să o doneze altei școli cu același nume.

tg conta bust

„În cinstea, în onoarea acestui sculptor, asociația a decis să doneze acest bust care stătea degeaba și s-au interesat de noi, dar nu știu de unde au aflat de școala noastră. M-am trezit pur și simplu cu un telefon prin vară sau toamnă, s-au recomandat și mi-au propus o colaborare. Mi-au zis că o să ni-l doneze. Doar transportul ne-a costat. Și normal că i-am invitat și pe cei de la Asociația 22 Decembrie 1989 din Iași la Zilele Liceului Vasile Conta. E foarte frumos că această asociație s-a implicat în manifestările noastre”, a declarat Karina Ingrid Cojocariu, directorul Liceului Economic “Vasile Conta”. (C.T.S.)

1 COMENTARIU

  1. Poate isi face cineva timp din conducerea orasului sa observe ca in parcul de la cetate,bustul lui VASILE CONTA este asezat de ani buni de zile pe soclul lui ION CREANGA si invers!Chestia asta e de dinainte de revolutie si nimeni nu sesizeaza !

Comments are closed.