0:00

Mult anunțata reorganizare a Fiscului de la nivel național a lăsat pe drumuri 69 de angajați ai Administrației Finanțelor Publice Neamț, în prag de sărbători, a declarat Vasile Simion, directorul executiv al AJFP Neamț: “Într-adevăr, această reorganizare ne-a adus și nouă, ca și celorlalte direcții din țară, o reducere de personal. În cazul AJFP Neamț, este vorba de 69 de angajați. Ei au primit preaviz și au intrat în concediu medical, în speranța că vor reuși să-și găsească de lucru în cadrul altor direcții financiare. Înainte de demararea acestui proces aveam în jur de 470 de salariați. În orice caz, reorganizarea încă nu s-a încheiat. Mai sunt destule de plus la punct, dar mai ales legislație de clarificat.”

Şeful Fiscului Neamţ:  De 69 de angajaţi  ne-am despărţit, ZCH NEWS - sursa ta de informații
5 departamente financiare nemțene se mută la Iași

Tot din procesul de reorganizare face parte și desființarea mai multor departamente fiscale din Neamț: “Directivele pe care le-am primit deja de la instituția mamă au nece-sitat mutarea de responsabilitate a mai multor secții de la nivel local la nivel regional. Concret, nu mai țin de noi compar-timentul de control intern, compartimentul de valo-rificare și achiziții publice, biroul de soluționare contestații și nici inspecția economico financiară. Acum Iașiul va fi nucleul și con-ducerea acestora. De acolo vom primi controale tematice vis-à-vis de domeniile de activitate pe care vi le-am enumerat mai sus. C-o fi bine sau rău, asta nu decid eu. Noi doar am pus în practică ce ni s-a cerut”, ne-a spus șeful AJFP Neamț, Vasile Simion.

Și în ce privește pregă-tirea inspectorilor antifraudă, procesul e pe ultima sută de metri. Examinările s-au terminat de săptămâna trecută iar acum, finanțiștii nemțeni care-au aplicat pentru un astfel de post sunt instruiți la direcția mare de la Suceava. Cinci dintre cei care au aplicat au și reușit să câștige un post de inspector în cadrul secției de antifraudă fiscală, în timp ce alți doi lucrează la departamentul de com-baterea fraudelor.

L-am întrebat pe directorul executiv al Fiscului nemțean și cum stă instituția la capitolul plan de realizări, în condițiile în care zeci de salariați și departamente au dispărut deja din organigramă: “Orice s-ar plânge în momentul în care s-ar trezi că e nevoit să lucreze cu o instituție subdimensionată când vine vorba de personal. E clar că sarcinile multe și mari au rămas aceleași, însă cei care trag pentru ele sunt mult mai puțini. Cu toate acestea, vă spun sincer că sunt mulțumit. Instituția pe care o conduc, cel puțin pe linia de colectare a avut luna trecută realizări peste sută la sută din sarcina de plan. Adică am reușit să atragem mai mulți bani la buget decât era strict necesar. Din popriri, din executări, din toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție ca să adunăm acești bani.”
Noua instituţie fiscală din Neamț este în subordinea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi. Judeţul Neamţ aparţine totodată şi de Direcţia Regională Antifraudă de la Suceava, instituţie care ar fi trebuit să fie funcţională încă de la începutul lunii noiembrie.

Ioana HAGI-STAN

Articolul precedentSituația de la Neamţ Turism e în studiu
Articolul următorSimpozion despre integrarea copiilor autiști

1 COMENTARIU

  1. Au ramas pilele,..cei cu saci de bani si au fost dati afara AMARATII!SI ASA O SA FIE PESTE TOT DUPA DESCENTRALIZARE!RAMANE DOAR CINE ARE BANU SI PREZINA INTERES PENTRU SEFI..RESTU..PE DRUMURI!

Comentariile sunt închise.