reclama autocenter

azochim

– dacă rezultatul nu va fi cel scontat, protestele pot continua la Guvern

Timp de două zile, joi și vineri, dacă toate demersurile legale vor fi îndeplinite, sindicaliștii de la fostul Azochim vor picheta Prefectura Neamț, pentru a atrage atenția Guvernului și opiniei publice cu privire la situația salariaților de la GA-PRO-CO Chemicals Săvinești. Liderul de sindicat, Gheorghe Moșu, ne-a relatat situația grea în care se află salariații, o parte din ei trimiși în șomaj, cei cu vârsta de pensionare plecați acasă, iar restul salariaților rămași cu salariul la nivelul de 75%. Cauza răului nu este conducerea societății, parte din grupul lui Ioan Nicolae, care deține mai multe combinate de profil. Prețul foarte mare la gaz metan ar fi cauza situației de acum. Angajații de la Piatra Neamț au totuși o situație un pic mai bună decât cei de la Bacău, unde combinatul va fi închis în totalitate, dacă nu apare vreun contract minune. O altă problemă cu care se confruntă societatea o reprezintă investițiile obligatorii pentru protejarea mediului înconjurător. În ciuda criticilor aduse de mass-media în această privință, trebuie remarcat că nu poți face investiții majore, dacă nu ai producție și vânzare. Iar ca să vinzi trebuie să ai prețuri competitive, generate și de prețul la gaz metan. “Dacă demersurile noastre, care cer stoparea HGR 22/22.01.2013, nu vor avea adeziunea celor responsabili, agricultura va fi lipsită de îngrăşămintele necesare unei ramuri performante, prin închiderea unităţilor de producere a îngrăşămintelor. De asemenea, locurile de muncă din sector nu vor mai exista, iar cei 740 de salariaţi de la GA-PRO-CO vor rămâne pe drumuri, îngroşând rândurile şomerilor şi al săracilor din România. De asemenea, în funcţie de răspunsurile primite, vom continua protestele, următorul pas fiind pichetarea sediilor PSD Bucureşti, în 11.06.2013 şi pichetarea Guvernului, în 12.06.2013”, se precizează în comunicatul Uniunii Sindicale Teritoriale Neamţ, semnat de preşedintele Gheorghe Moşu.

V. BĂLĂNESCU

M. CONSTANTINESCU

Articolul precedentBOOKFEST 2013 BUCUREŞTI: Impresii de vizitator
Articolul următorLupta pentru redeschiderea Spitalului Bicaz

2 COMENTARII

  1. jumatate din muncitori sunt pensionari Asa ca nu-i chiar asa o mare pierdere.Cand vin de la sch.iii sunt mai odihniti decat cand pleaca seara.CAND S-A INCHIS CFS N-A PLANS NIMENI.

  2. nea` Gica vezi-ti de treaba ta, pensionarii sunt acasa in fara-plata. nu e vorba numai de ei. scumpirea gazului e inadmisibila,cum sa te bati cu rusii la pretul ingrasamintelor, nu e vorba numai de “ga pro” sunt mii de oameni in pericol. Gaz, energie, transport, buget, vanzari Toate AU DE SUFERIT.

    Nu stiu ce sa intampla cu tara asta, in orice caz e din ce in ce mai rau!

    Sanatate !

Comments are closed.