pietricica turism

Prefectul Vasile Panaite s-a întâlnit, luni, 2 octombrie, cu reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) Neamț. În cadrul reuniunii s-au discutat “revendicările pe care le au aceștia la nivel local și central”, precizează Prefectura Neamţ într-un comunicat de presă.

“Cei 24 de membri ai Biroului Județean al FSLI s-au declarat nemulțumiți atât de procentul din PIB alocat educației, cât și de faptul că finanțarea per elev este deficitară. Pe plan local, sindicaliștii au reclamat faptul că majoritatea primăriilor din județ nu au decontat din bugetele locale, potrivit prevederilor legale, costurile legate de transportul cadrelor didactice navetiste. De asemenea, conducerea FSLI Neamț a precizat că există și situații în care cadrele didactice nu și-au încasat diferențele salariale stabilite prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile”, potrivit sursei citate.

“Am ales o cale a dialogului, pentru că noi considerăm că dialogul este soluția, dar dacă aceste solicitări nu vor fi luate în seamă de factorii decizionali, vom recurge la mișcări de protest”, a declarat prof. Gabriel Ploscă, președintele FSLI Neamț.

Vasile Panaite le-a solicitat sindicaliștilor o listă cu primăriile care nu au decontat transportul cadrelor didactice navetiste sau care nu respectă hotărârile judecătorești. Prefectul a cerut și un memoriu, care să cuprindă doleanțele pe plan național, pe care îl va trimite către Cancelaria Guvernului.

“Educația este pilonul de bază al unei societăți sănătoase, solide și vă asigur de tot sprijinul meu instituțional. Voi face toate demersurile necesare pe plan local, dar și central ca sistemul de educație din județul Neamț să se desfășoare fără sincope. Asta cu atât mai mult cu cât solicitările dv. sunt corecte”, a declarat prefectul Vasile Panaite. (ZCH NEWS; FOTO: Prefectura Neamţ)