Elevii Liceului „Mihail Sadoveanu” Borca au egalat contra-performanța Colegiului Național „Roman-Vodă” Roman, dacă ne raportăm la cazurile declarate de fraudă și tentativă de fraudă în care candidații de la simulările examenelor naționale au fost implicați.

Astăzi, 17 martie, 2 elevi de clasa a XII-a, de la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca, au încercat, cu ajutorul telefoanelor și colegilor, să copieze, la cea de-a treia probă scrisă, așa cum ne-a precizat Ioan Milea, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Neamț. Planurile le-au fost dejucate de supraveghetori, elevii având marea șansă de a învăța din această aventură că la examenul „pe bune” lucrurile vor sta puțin diferit, riscând să primească și niște sancțiuni.

La Colegiul Național „Roman-Vodă”, la fel ca la Borca, s-au adunat doi „frauduloși”. Unul luni, 13 martie, la simularea de la limba română și unul ieri, la ce-a de-a doua probă scrisă. În total, în urma simulărilor examenelor naționale, s-au strâns 5 abateri, punând la socoteală un alt elev, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, care a încercat să-și fure căciula, tot la cea de-a II-a probă a simulărilor.

Nu înțelegem de ce acești elevi au ales să recurgă la diferite metode pentru a trișa, mai ales că le-au fost explicate, la fiecare probă, care sunt rigorile acestor examene. Sperăm să se «trezească» și să conștientizeze că, în curând, vor fi în fața unor examene pe care trebuie să le trateze cu maximă seriozitate„, a precizat Ioan Milea. (T. MARIAN)

Articolul precedentANI lovește din nou într-o comună din Neamț
Articolul următorExtraordinară cu… explicaţii şi… contre verbale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.