Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamţ  de astăzi, 17 martie, nu a ieşit din tiparul reuniunilor din ultimele săptămâni. Piaţa Centrală a încins din nou spiritele între consilierii majorităţii şi cei liberali, dar mai cu seamă între preşedintele de şedinţă, Cristian Tihenea şi primarul Dragoş Chitic. Proiectul de hotărâre care vizează “preluarea pe bază de protocol, a obiectivului de investiţii Piaţa Centrală Sf. Gheorghe din Municipiul Piatra Neamţ, situat în strada Baltagului, nr. 8, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice  şi Fondurilor Europene – prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA” a fost scânteia.

Social-democraţii, prin vocea lui Victor Marghidan, au vrut să facă un amendament: “se înregistrează în patrimoniul municipiului Piatra Neamţ, domeniul public, mijlocul fix Piaţa Centrală Sf. Gheorghe din Piatra Neamţ, cu valoare de inventar 7.721.054. 96 lei şi cu destinaţia complex comercial”.

Secretarul Florin Fecic a precizat că nu se poate: “Protocolul de predare în bază căruia vom înregistra mijlocul fix în patrimoniu nu este încă semnat de Ministerul Dezvoltării, este semnat doar de Compania Naţională de Investiţii şi primărie. De aceea am propus acea formulare cu «se aprobă preluarea pe bază de protocol» urmând ca după aprobarea acestei hotărâri şi primirea protocolului de predare să facem înregistrarea tot printr-o hotărâre de consiliu. Astăzi noi nu îl avem preluat oficial şi nu putem înregistra în patrimoniu ceea ce nu avem“.

Din momentul respectiv, consilierii locali PMP şi ALDE s-au întrebat “dacă protocolul nu e semnat, noi ce preluăm?”

În focul încrucişat a intrat şi primarul Dragoş Chitic care a avut un schimb de replici dur cu preşedintele şedinţei, Cristian Tihenea. Edilul a  specificat că “reprezentantul companiei a spus că acest protocol va fi semnat de minister, chiar astăzi va fi semnat, fiind o formalitate“. Secretarul Fecic a spus că “că preluarea este legală şi se respectă legea”. Tihenea a precizat  că “date fiind condiţiile, piaţa nu e terminată, să nu  ne grăbim”. Până la urmă proiectul nu a trecut, liberalii au votat pro, însă coaliţia s-a abţinut. Cel de al doilea proiect nu a mai fost votat.

La final, primarul Chitic a ridicat tonul la Cristian Tihenea spunând că “vă încheiaţi mandatul de trei luni, nefericit pentru Consiliul Local”. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentSimulări de fraudă la… simulările examenelor naționale
Articolul următorSalvamont Neamţ: Risc de avalanşă în Masivul Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.