Agenția Națională de Integritate dă un nou verdict de incompatibilitate, în cazul unui ales local dintr-o comună din Neamț.

Vasile Pascaru, viceprimar la Dochia, s-a aflat în incompatibilitate – susțin inspectorii de integritate -, fiindcă, ”în perioada 09 iulie 2013 – 30 iunie 2014, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dochia., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, potrivit căruia ”Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] lit.d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

Vasile Pascaru a fost informat că s-a declanșat procedura de evaluare în cazul său, i s-au adus la cunoștință drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris – și, după cum informează ANI, a depus la dosar punctul său de vedere. (ZCH News)