simona halep 02

Jucătoarea de tenis Simona Halep, finalistă la ultima ediţie a Roland Garros, va fi ambasador al turismului românesc, a anunţat premierul Victor Ponta. Unde este cazul, mărim premiile, în alte părţi facem alte lucruri, pentru că la Simona, care a câştigat aproape un milion, e greu să spui că îi măreşti premiul, dar poţi să faci alte lucruri. Va fi ambasador al turismului românesc”, a spus Ponta.

În luna martie, Nadia Comăneci, Maia Morgenstern, Dinu Săraru, Dumitru Prunariu, Dan Puric, Ilie Năstase, Oana Pellea, Elisabeta Lipă, Ovidiu Lipan şi Helmuth Duckadam au primit paşapoarte diplomatice, fiind desemnaţi “ambasadori ai turismului românesc”. Proiectul “România Promovată prin Valori” a fost demarat la iniţiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism. El a fost lansat prin evenimentul “Ambasadori ai Turismului Românesc”, organizat la 19 august 2013. Proiectul reprezintă o nouă formă de promovare a României, care îşi propune să completeze campaniile de imagine aflate în derulare.

Simona Halep, finalistă la Roland Garros, ocupă locul 3 în ierahia jucătoarelor profesioniste de tenis, dată publicităţii luni, doar americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li fiind mai bine clasate ca sportiva română. Cu 6.435 puncte, Simona Halep a depăşit-o pe jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, aceasta fiind pe locul 4, cu 5.990 puncte. Locul 3 pe care îl ocupă Halep de luni reprezintă cea mai bună poziţie pentru o jucătoare din România.

În clasamentul WTA de luni sportiva Sorana Cîrstea a coborât două locuri şi este pe 28, cu 1.680 de puncte, iar Monica Niculescu a urcat de pe 76 pe 66, cu 840 puncte. Potrivit clasamentului oficial, celelalte jucătoare române ocupă următoarele locuri în Top 200: Irina-Camelia Begu – locul 81 cu 723 de puncte (în urcare de pe 89), Alexandra Cadanţu – locul 85 cu 705 puncte (în coborâre de pe 81) şi Alexandra Dulgheru – locul 106 cu 612 de puncte (în urcare de pe 133). La dublu, Monica Niculescu a coborât de pe locul 33 pe 40, cu 2.040 puncte, Ioana-Raluca Olaru pe 62, cu 1.376 de puncte, iar Irina-Camelia Begu se află pe 64, cu 1.376 de puncte. Câştigătoarea turneului de la Roland Garros, Maria Şarapova, a urcat de pe locul opt pe cinci, cu 4.741 puncte. (Z.C.H.)

Articolul precedentSpaima elevilor de-a XII-a / Începe BACALAUREATUL!
Articolul următorCampionatul Naţional de Lupte seniori / Nemţeanul Mihai Mihuţ, campion la 66 kg