* acesta este încă la vârsta junioratului

Mihai Mihuț se anunță noua stea a luptelor greco-romane în România. Juniorul de la CS Ceahlăul s-a impus duminică în finala categoriei 66 kilograme a Campionatului Național de lupte, la seniori, proba individual. Elevul lui Ion Purcariu a devenit astfel al doilea câștigător de medalie de aur la seniori de la CS Ceahlăul, dupa ce în 2008 a triumfat Dragoș Cîmpanu. În aceeași gală și la aceeași categorie de greutate, un alt junior pietrean, Marian Mihai, a reușit performanța de a termina pe locul al treilea. Lista de start a naționalelor a cuprins și numele lui Vasile Dudău, numai că acesta din urmă s-a retras din cauza unei mici accidentări.

„Mihuț și Dudău au peste câteva săptămâni Campionatele Europene de juniori, de aceea am și decis alături de antrenorul lotului să-l retragem din concurs pe Dudău. Ambii au obiectiv la europene, clasarea cât mai sus, poate chiar pe podium“, a declarat Ion Purcariu, antrenorul sectiei de lupte a CS Ceahlăul.

Mihuț s-a prezentat încă de la începutul săptămânii la lotul național, urmând ca în aceeași locație să ajungă și Dudău.

„Nu vorbesc de obiectivul pe care l-am avut și-i las pe alții să analizeze, dar când te duci la naționale de seniori cu juniori și iei medalii …“, a mai spus Purcariu, antrenor care a ținut să mulțumeasca celor de la Consiliul Județean Neamț pentru sprijinul financiar acordat către CS Ceahlăul și care speră ca rezultatele să satisfacă așteptările tuturor.

Pentru cei trei anul 2014 este în continuare unul aglomerat. Medaliați la naționalele de juniori și la cele de seniori, la invididual, cei trei luptători mai au pe plan național participarea la naționalele pe echipe, la ambele categorii de vârstă. Conform înțelegerii de la începutul anului, toți vor concura pentru Astra Arad. La individual, trioul de la CS Ceahlăul va mai lupta în toamnă la Cupa României. (Z.C.H.)

Articolul precedentSimona Halep – ambasador al turismului românesc
Articolul următorNoroc că se ţine ziua! / BACALAUREAT fără curent la Târgu-Neamț