papagalii fara bilet

Vă povesteam ieri despre o partidă de poker de pomină în care un nene parlamentar o perdut o sumă frumușică, făcându-l fericit pentru câteva zile pe un șef mai mic dă partid. Azi ne-am râs pe noi, că s-o făcut zarvă să se afle cine o degușat la noi, că nu le ieșea la socoteală cum de că s-o aflat că doar ei nu s-o povestit unu` pe altu. Noi zicem că băieții o ignorat faptul că vinu` veselește spiritele și slobozește neuronul de serviciu, astfel că unii după ce se trântesc cu vinoasele ajung să povestească și ce culoare aveau decarii cu care l-o făcut pe nenea parlamentaru`. Acuma, nu mai povestim de un alt nene cu foncție și poziție publică care pe lângă poaker mai iubește și păcănele ca baciu oile, că nu vrem să mănânce rece și să doarmă singur, bașca să plece în munți la partizani în miezu` iernii care face joc de gleznă pe Ceahlău.

Domnu șăf de la desepeu s-o bășicat nervos pă presă și mai ales pe colegii care o publicat raportoiu de la controlurile de sus. Așa că domnia sa o decis să intre în silenție stampă și să vorbească numai prin purtător de cuvânt, adică să tocmească pe cineva cu veleități de PiaR. Măsura nu-i rea dacă privești de sus, dar noi credem că o conferință de presă bine făcută l-ar fi scos de supt lupa colegilor, mai cu seamă că domnia sa nu-i de ieri de azi în sistem și știe cu ce se mănâncă presa. Acuma nu vrem să insistăm ca să completăm raportu` cu oarece preocupări didactice la școalele care foncționează și cu semnătura lui domnu` șăf de la desepeu, preocupări care se derulează în timpul programului de la servici, și nici de facturile de prestări servicii pe la soțietăți din preajma premăriei, care tușează subtil limita intereselor.

Cumătru cetea aseară Apus de Soare și numai ce-l văd că sare în sus când o cetit de Ulea. Că mai știe el de un nene cu același nume, de la altă derecție, tot sanitară dar cu aplecare spre manifere, care e puhoi de supărare pă suptordonați că l-o cântat pă persoană fizică pentru ca să plece de la direcție. Acum, pentru noi nu e clar de ce s-o apucat suptordonații să face așa o faptă de adâncă, că la derecția asta animalele îs iubite sincer și nu vedem de ce atâta ură într-un loc plin dă iubire pentru cei fără apărare. Pe de altă parte, o seamă de șpioneți ne zice că ar fi la mijloc oarece moșmande cu banii instituției. Că le-o făcut musiu derectoru`, că supordonații, nu avem știre, decât dacă se face un controloi ca la desepeu. Nu avem decât de așteptat să videm ce și cum.