daniel harpaÎntâlnire celor de la SIF Transilvania, acționarul majoritar de la SC Băile Oglinzi SA, în frunte cu președintele Mihai Fercală, cu primarul Daniel Harpa și Mihai Stoica, reprezentantul Consiliului Locat în AGA la SC Băile Oglinzi SA, s-a finalizat cu o invitație surpriză: cei din Tărgu neamț au fost chemați la inaugurarea unui complex de agrement SPA LOTUS, investiție realizată de SIF Transilvania. Evident, invitația are și un scop clar, cei de la SIF dorind să dovedească că acolo unde există implicare se pot face lucruri deosebite.

La aceeași întâlnire s-au discutat și două soluții pentru reabilitarea stațiunii din Oglinzi: una ar fi să depună un proiect de finanțare la Ministerul Dezvoltării, iar cea de-a doua soluție ar fi să se depună un proiect direct la Bruxelles.

Pe 16 iunie, împreună cu domnul Mihai Stoica, reprezentantul Consiliului Local în AGA la Băile Oglinzi am avut o întâlnire cu președintele SIF Transilvania, domnul Mihai Fercală și am ajuns la o singură concluzie. În cel mai scurt timp trebuie să ne adunăm la o masă rotundă toți cei care suntem acționari în cadrul SC Băile Oglinzi SA și să hotărâm, ori primăria să cumpere acțiuni de la SIF Transilvania, devenind astfel acționari majoritari putând astfel să accesăm fonduri europene, ori cei de la SIF Transilvania să se ocupe de proiectare și să depună proiecte pe fonduri europene cu finanțare de 60% din partea UE, iar restul de 40% cu finanțare de la acționari.”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

 

tg aciocirlanoae stoicaMihai Stoica, consilier local, a ținut să ne precizeze că„ În cadrul acestei întâlniri s-au luat în discuție soluțiile prin care investiția să se realizeze. Sunt două soluții ca urmare a acestei întâlniri: o soluție ar fi o investiție prin Ministerul Dezvoltării prin care acesta să finanțeze cu 60% valoarea proiectului, iar restul de 40% să cadă în sarcina acționarilor, respectiv SIF Transilvania, Consiliul Local Târgu-Neamț și restul acționarilor minoritari; a doua soluție ar fi să depunem noi proiectul european în calitate de administrație publică locală direct la autoritatea de finanțare internațională, dar asta ar însemna să pierdem valoarea avizelor, valabilitatea avizelor , a acordurilor și a contractului cu Agenția Rezervelor Minerale, care la această dată este semnat cu SIF Transilvania. Trebuie să menționez că domnul președinte Fercală, cu bunele sale intenții, ne-a explicat că în România cele mai mari investiții din turism le au ei, cei de la SIF Transilvania. Iar ca să ne asigure de buna lor credință ne-au descris ultima lor investiție mare , undeva pe la Oradea pe la Sânmartin, o investiție de aproximativ 60 de milioane de euro pe 8 hectare, care se numește SPA LOTUS. Cu această ocazie ne putem lămuri despre programul lor de dezvoltare, despre strategia lor de a investi în turismul românesc și poate pentru a ne întări convingerea că cei de la SIF Transilvania au bune intenții.”

 

C.T. STURZU