Doi adolescenţi au furat un microbuz şi-au dărâmat gardurile din Neguleşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoi băieţi, de 16 şi 17 ani, din Neguleşti, comuna Piatra Şoimului, s-au îmbătat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar dimineaţă, pe la ora 4, au decis să fure un microbuz. Îl ochiseră de când l-au văzut parcat în faţa casei şoferului, angajat al firmei Patru Plus Trans. Au reuşit să forţeze încuietoarea, au reuşit să-l şi pornească, folosind o şurubelniţă, dar n-au reuşit să-l conducă. Tânărul de 17 ani s-a urcat la volan dar, după numai 500 de metri, a pierdut controlul asupra direcţie şi a dărâmat gardurile caselor pe care le-a întâlnit în cale.

„Autovehiculul a avariat gardurile mai multor locuinţe, ultimul pe o porţiune de 10 metri, după care s-a oprit într-o anexă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Tânărul de la volan a fost rănit şi transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă”.

Adolescentul care şi-a asumat rolul de şofer a fost testat şi a rezultat că avea o concentraţie de alcool în aerul expirat peste limita de 0,40 mg/l, valoarea de la care este vorba despre infracţiune. În cadrul dosarului penal, firma care deţine microbuzul – avariat destul de tare – poate cere despăgubiri.

C. MIRCEA

Articolul precedentSIF Transilvania invită Primăria Târgu Neamț la SPA LOTUS
Articolul următorCâinele poliţist Odek a făcut prăpăd printre comercianții din piața centrală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Voi nu stiti nimic, nici macar povestea cum o stim noi.
    Alcolemia lor era de 0.63 nici decum 0.40, microbuzul avea cheile in contact si avea si portierele descuiate!
    Nici nu au vrut sa-l fure au dorit sa il ajute pe sofer sa il intoarca cu fara la vale dar nu au putut.

Comments are closed.