0:00

Sfat la vreme de COD ROŞU: Prudenţă la volan!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, deoarece, în perioada 2 iunie, ora 12:00 – 3 iunie, ora 22:00, ANM a emis o atenţionare cu cod galben (devenit între timp cod roşu) referitoare la instabilitate atmosferică, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

„Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:

  • să se asigure că luminile autovehiculului sunt în stare de funcţionare şi că acestea nu sunt acoperite de praf sau noroi; lămpile şi numărul de înmatriculare trebuie curăţate frecvent când plouă sau când carosabilul este umed;
  • să verifice buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz;
  • să verifice rezervorul cu lichid pentru curăţarea parbrizului;
  • păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din față, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc;
  • în situația în care drumul pe care circulați are porțiuni acoperite cu apă, vă recomandăm să nu vă anagajați în traversarea acestora fără o temeinică asigurare”, se menţionează în comunicatul citat.

Poliţiştii mai recomandă pietonilor să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce s-au asigurat că intenţia lor de a traversa a fost observată de conducătorii auto. Motocicliştii trebuie să aibă la îndemână un accesoriu cu care să şteargă viziera căştii de protecţie şi să folosească echipament cu elemente reflectorizante. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentŞef nou la Poliţie
Articolul următorGALERIE FOTO De 1 iunie, poliţişti alături de copii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.