0:00

ACTUALIZARE COD ROŞU ÎN NEAMŢ! PERICOL DE INUNDAŢII PE BISTRIŢA ŞI TROTUŞ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, pentru județul Neamț, COD ROȘU, de pericol de inundaţii, pentru sectoare ale râurilor Bistrița și Trotuș, COD PORTOCALIU pentru sectoare ale râurilor Moldova, Bistrița și Trotuș şi COD GALBEN pe anumite sectoare ale râului Siret.

Avertizarea cod roşu este valabilă până pe 3 iunie, la ora 18:00, avertizarea cod portocaliu până pe 4 iunie, la ora 12:00, iar avertizarea cod galben până pe 4 iunie, la ora 18:00.

„Se pot produce creşteri rapide de debite şi niveluri cu atingerea şi depăşirea cu 20-50 cm a COTELOR DE PERICOL”, apreciază INHGA. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: INHGA)

******

ACTUALIZARE 1: Şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis COD PORTOCALIU de inundaţii pentru judeţul Neamţ, fiind vizate râurile Trotuş şi Bistriţa.

Este vorba în avertizare de intervalul 2 iunie, ora 10:20 – 2 iunie, ora 16:00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie în bazinul hidrografic al râului Trotuș – amonte S.H. Târgu Ocna și bazinul hidrografic al râului Bistrița – amonte Piatra Neamț. (…) Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe afluenții de dreapta ai Trotușului din sectorul avertizat și în bazinele hidrografice: Bistricioara, Bicaz și Tarcău (afluenți ai Bistriței)., potrivit avertizării INHGA.

Situaţia se anunţă mai dificilă în Bacău, unde a fost decretat COD ROŞU, de risc de inundaţii, pe sectorul Trotuşului din acest judeţ.

„Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri cu 20-50 cm ale COTELOR DE PERICOL pe afluenţii Trotuşului aferenţi sectorului aval confluenţă Uz- amonte Oneşti, judeţele Bacău și Covasna. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Slănic, Oituz şi Dofteana”, avertizează INHGA. (M. CONSTANTINESCU)

*****

ACTUALIZARE COD ROŞU ÎN NEAMŢ! PERICOL DE INUNDAŢII PE BISTRIŢA ŞI TROTUŞ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞTIRE INIŢIALĂ: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ pentru județele Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani şi Vrancea.

Atenţionarea este valabilă de joi, 2 iunie, ora 16:00, până vineri, 3 iunie, ora 18:00.

„În intervalul menţionat în judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani ploile vor avea caracter torenţial şi se vor depăşi local 50 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 80-100 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, potrivit avertizării ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentIAŞI: Concurs pentru funcţia vacantă de… preot!
Articolul următorSUCEAVA: Posturi libere la Oficiul de Cadastru
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.