pietricica turism

Pățania de la liceul ”Mihail Sadoveanu” din Borca, intrată vineri, 13 ianuarie, în vizorul oamenilor legii, după ce o fată a reclamat că a fost violată în școală, în timpul orelor, dar, între timp, la audieri, a recunoscut că sexul a fost consimțit, rămâne o pată neagră pe obrazul școlii. ”Filmul” este departe de a se termina, fiindcă, după mărturiile celor doi elevi protagoniști, începe etapa anchetelor, și pe firul legii, și pe firul administrativ-intern al unității de învățământ, și pe firul extins, al Inspectoratului Școlar.

Astăzi, 16 ianuarie, o echipă a Inspectoratului Școlar județean Neamț a ”descins” la liceu, pentru a stabili cine se face vinovat și care a fost exact contextul ”idilei”. Între timp, potrivit directorului școlii, Vasile Amariei, în liceu s-a format o comisie de disciplină, care-l va cerceta pe profesorul chiulangiu, cel care ar fi trebuit să fie la catedră, în loc să lipsească și, astfel, să favorizeze consumarea ”dragostei”. Se pare că profesorul a avut astfel de abateri și în trecut, fiind cunoscut cu antecedente de absență de la cursuri.

Sperăm că vom termina cât mai repede cercetarea disciplinară. Profesorul care a absentat de la ore a mai fost sancționat, în trecut, pentru același lucru. În 13 ianuarie, a fost la câteva ore, dar a plecat fără să anunțe pe nimeni. Vom analiza, pe drum sunt și cei de la Inspectorat, care vor face o anchetă, așteptăm și rezultatele anchetei demarate de polițiști. După ce vom avea toate datele, vom vedea ce sancțiuni se impun”, a precizat directorul Amariei.

Între timp, eleva nu a mai ajuns la școală, iar directorul spune că părinții nu au putut fi contactați pentru a motiva absența. Elevul, în schimb, este la ore, la fel și profesorul asupra căruia planează iminenta penalizare. (M.T.)