Violul de la Borca a fost un „banal” sex în şcoală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO întâmplare, catalogată drept „viol”, a dus la o anchetă complexă, în care s-au făcut audieri, „victima” a fost adusă la Piatra-Neamţ să fie examinată de un medic legist, a fost căutat prezumtivul agresor şi audiat şi el, iar în final dosarul are toate şansele să primească o mare clasare. Din punct de vedere juridic, violul nu există. Din punct de vedere moral, însă, lucrurile sunt cam complicate.

Aşadar, o fată de 16 ani a depus plângere împotriva unui coleg de clasă, de la liceul tehnologic din Borca, susţinând că a violat-o la şcoală, în timpul unei ore la care profesorul n-a venit. De ce n-a venit şi de ce nu s-a ocupat altcineva de elevii rămaşi de capul lor sunt întrebări pentru conducerea şcolii. Şi de aici, povestea are două variante iniţiale. Ea spune că băiatul a tâbărât asupra ei şi a agresat-o sexual, el spune că ea l-a invitat, dar el n-a „onorat” invitaţia. Ancheta, derulată cu implicarea multor poliţişti (fiind vorba despre minori în cauză şi despre o infracţiune gravă) avea să demonstreze că amândoi au minţit. Medicul legist care a examinat fata a stabilit o deflorare recentă, dar n-a găsit nicio urmă de agresiune. Reaudiată, adolescenta a recunoscut că a consimţit, ipoteză luată în calcul din start de anchetatori. În fond, în clasa de alături se ţineau cursuri şi era foarte greu spre imposibil să nu audă cineva un ţipăt, un strigăt de ajutor sau un zgomot de apărare împotriva „agresiunii”.

Pe de altă parte, este îngrijorător (iar conducerea liceului din Borca ar trebui să ia măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple), că într-o unitate de învăţământ, fie ea şi de la marginea judeţului, nişte copii de 16 ani, pot experimenta nestingheriţi ipostaze de adulţi, în timpul orelor de curs. Desigur că, dincolo de scandalul care se va stinge cel mai probabil, în câteva zile, pot exista şi opinii de tipul „s-a întâmplat şi la case mai mari”. Şi e adevărat că am asistat la anchete derulate împotriva unor profesori de la licee de renume care au fost implicaţi în tot felul de „poveşti” cu elevele lor. Însă nu aceasta este normalitatea şi, în niciun caz, nu trebuie acceptate derapaje de acest tip, indiferent că este vorba despre profesori şi elevi sau despre elevi între ei. (C.M.)

Articolul precedentO vasluiancă şi un chinez au căzut în plasa poliţiştilor
Articolul următorBărbat mort din cauza frigului la Petricani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.