Serviciile, șpetalele și sindicatele, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Șpionetele nostru cu dinți de aur de la șpetal în asociere cu alt șpionete cu bască de pe la desepeu ne-o scuturat pă firu de la bracinari cum e vorba să pice dupe data dă zece o ploaie dă controale la șpetalul păstorit de dom` doftor Lazăr, cu ordin expres de la ministeri. Și cum ministeru nu se suie până la Chiatra să face așa ceva, umblă vorba că dom` șăf de la desepeu o să se apuce de controlat, urmând ca să scrie un raport ghebos la un nene mai ghebos dar pă foncție. Acuma, din ce știm noi, dom` șăf de la desepeu știe controalele cu ochii închiși, adică numai prin pipăite ca la Ambulanție, iar pe altă parte este dedat cu ele că l-o flocăit la mărunțel Curtea de Conturi și de unde s-o lăsat cu sechele la trezit dimineața în miezul nopții. Cumătru zice că pe dom` Lazăr îl cam doare în bașcheți dă controale, că el nu are moșmande pă conștiință și totu-i limpede și la vedere, bașca că la artimetică știe și restu operațiilor nu numai cea cu „și cu“. Videm.

Și tot de la doftorime ne-o venit o dumă pă sursele pomenite mai sus, cum că șpetalul vrea să-și facă un serviciu dă spionaj pă saloane, cu creștini palmați discret la căpătâiul celor internați, ca să știe managerii ce povestesc, cum râgâie, ori dacă dau vânturi pe șest. Adică un fel de „doi ș-un sfert“, numai că aici o să se cheme „trei fără două zeci“, ca să pice în timpu` programului. Acuma, noi am stat și ne-am cujetat că ideea este alunecoasă și că pentru asta e nevoie de șpioneți, dincolo de actele aferente care, merge vorba, îs pe felie unde trebe. Cumătru s-o interesat și cică sindicaturile îs imbuibate cu țirculare ca să face rost dă ochi și timpane, deși la cum se uită fiecare la fiecare în bătătură ori la vestiare, cadrele-s ca și angajate, ba mai râmâne și pentru un „patru fără un sfert“ care să fie acolo că nu se știe niciodată. Acuma să vedeți veselie, cum fiecare o să-l bănuiască pe fiecare că e de la ăia, ori de la ăia, ori de la ăilanți.

Suntem anunțați că se dășchid porțile la instituția, care cică ar da locuri de muncă la cei ce nu au ori caută ceva cald și devreme acasă. Așa că toți cei fleașcă de curiozități instituționale sunt așteptați cu mic cu mare, să vază unde se duc când se duc banii statului. Acuma, noi nu avem cunoștință de vreo sarma la doi litri ori vreo apă plată cu iz de prună să se deie la cei ce vizitează instituția, dar am fi curioși dacă pe lângă cursurile, cursulețele și alte cele, se face și oarece legat de bunu` simț și purtare, măcar la fără frecvență, în care să fie aduși cu arcanu` și o seamă den angajații plantați la dom` dom` șăf de acolo, care îs fleașcă dă competențe la făcut ness din mentă frecată și tăiței din frunze pentru căței adolescenți și cu dinții în creștere, dar au cei șapte ani de acasă în care o fost bolnavi, deci nu se pun. Dacă deschid și fereștile mergem și noi. Dacă nu, povestim.

Articolul precedentDați o mână de ajutor Oficiului pentru Imigrări Neamț
Articolul următorLa Piatra Neamţ, Seminarul Mănăstirea Neamţ şi Schitul Cărbuna. Zilele Daniil Sandu Tudor