donatie

În perioada 2-23 decembrie, la nivelul întregii țări a fost demarată campania „Dăruiește bucurie! Poți fi primul care aduce sărbătoare în sufletele lor!”. Campania are drept scop strângerea de bunuri pentru persoanele solicitante de azil și pentru refugiații din România, bunurile colectate urmând să le fie livrate în preajma sărbătorilor. La nivelul Biroului pentru Imigrări Neamț, punctul de colectare este la sediul instituției, în clădirea Bancorex, din strada Alexandru cel Bun, nr. 12.

„Toți cei care doresc să ajute, fie cu un cadou cumpărat, fie cu jucării, rechizite, hăinuțe sau orice alte articole care ar putea fi de folos copiilor sau adulților, sunt așteptați să ne treacă pragul”, spune comisarul șef Mihail Sescioreanu, șeful Biroului pentru Imigrări Neamț. Chiar dacă a trecut mai bine de o săptămână de la data lansării acțiunii, nimeni din Neamț nu a venit să aducă vreun colet.

„Noi am lansat prin toate instituțiile mass-media din județ apelul prin care nemțenii sunt rugați să ajute, în limita posibilităților, dar până acum nu s-a arătat nimeni interesat. Probabil este o perioadă în care oamenii sunt prinși cu alte probleme, nu știu ce-aș putea să spun”, a precizat comisarul șef Mihail Sescioreanu.

Pachetele colectate vor fi trimise către Centrul de Azil din Rădăuți, Suceava.

Din datele statistice existente la nivel național, de la începutul anului 2013 și până la finele lunii octombrie, depuseseră cereri pentru azil 1.307 persoane. Dintre acestea, 796 au primit o formă de protecție în țara noastră. Cele mai multe cereri pentru azil – 894, au venit de la cetățeni sirieni. (A. SÎRBU)