0:00

Septembrie – luna dedicată sănătății ochilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO campanie de informare a nemțenilor privind importanța păstrării sănătății ochilor va fi derulată în luna septembrie de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Începând cu alimentația, igiena, consulturile medicale, nemțenii vor fi informați de medicii de familie, de asistenții medicali comunitari din primării cât este de important un stil de viață și de muncă sănătos pentru o vedere bună.

Din datele furnizate de DSP Neamț reiese că, cel puțin în evidența medicilor de familie sunt doar 702 persoane cu diverse afecțiuni oculare la nivelul anului 2021, ușor mai mulți decât în anul 2020. În cei doi ani pandemici, când accesul la consultații și tratamente a fost restrâns, puțini nemțeni au ajuns la medicii specialiști – 7.417 consultații oftalmologice acordate în anul 2020 și doar 5.924 de consultații în anul precedent. Mai bine de jumătate (4.901) dintre pacienții de anul trecut au primit și tratamentele necesare.

În cadrul campaniei „Ai grijă de ochii tăi! Nu-ți neglija sănătatea vederii!” care va debuta joi, DSP Neamț va transmite prin poșta electronică medicilor de familie și la primării materialele informative primite de la Institutul Național de Sănătate Publică București. Cadrele medicale vor trebui să le afișeze pliantele la sedii și să informeze pacienții despre cum își pot proteja vederea.

C.I.

Articolul precedentBăieţel de doi ani muşcat de faţă de câinele familiei
Articolul următorANM a emis avertizări meteo pentru întreaga regiune Nord Est