0:00

Băieţel de doi ani muşcat de faţă de câinele familiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn băieţel de numai doi ani a fost muşcat de faţă, în mod repetat, de câinele familiei, într-un moment în care părinţii nu erau lângă acesta. Incidentul s-a petrecut ieri, 29 august, în satul Urdeşti, comuna Dodeşti din judeţul Vaslui, chiar în curtea familiei, iar câinele este unul comun, nu dintr-o rasă agresivă, potrivit informaţiilor furnizate de plutonier adjutant Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Rănile copilului au fost dezinfectate şi bandajate în primă fază de către paramedicii unui Echipaj de Prim Ajutor al SMURD Vaslui. Ulterior acesta a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Medicii urgentişti au solicitat transferul micuţului la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Băieţel de doi ani muşcat de faţă de câinele familiei, ZCH NEWS - sursa ta de informații„La sosirea echipajului de intervenție a fost găsit un băiețel care prezenta multiple leziuni în zona facială, rănile fiind produse după ce minorul a fost atacat de câinele familiei.

În ambulanță, copilul s-a strâns în brațele unei tinere paramedic voluntar și nu i-a mai dat drumul până la spital”, a precizat Marius Stanciu.

Copilul este stabil, potrivit informaţiilor furnizate de chirurgul plastician Sidonia Susanu de la unitatea medicală ieşeană: „A fost internat un pacient în vârstă de 2 ani, care a suferit multiple plăgi muşcate (câine) facies. Copilul a fost operat, rămâne internat pentru tratament antibiotic, antalgic şi antiinflamator şi supraveghere. Prognosticul funcţional favorabil, în ceea ce priveşte rezultatul estetic vor fi necesare proceduri cicatrizare controlate, pe o perioadă de aproximativ un an şi jumătate”.

Angela Croitoru

Foto: ISU Vaslui

Articolul precedentParchetul militar anchetează moartea unui nemţean lovit de o autospecială de pompieri
Articolul următorSeptembrie – luna dedicată sănătății ochilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.