0:00

Două avertizări meteo, un cod galben și un cod portocaliu, ambele vizând instabilitate atmosferică și ploi au fost emise astăzi, 30 august, de către Administrația Națională de Meteorologie.

ANM a emis avertizări meteo pentru întreaga regiune Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În județele Bacău și Vaslui, precum și în partea de vest a județelor Neamț și Suceava este în vigoare o avertizare cod portocaliu. „În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină”.

În Botoșani, Iași și partea estică a județelor Neamț și Suceava sunt sub incidența unui cod galben. „În intervalul menționat, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină”, notează comunicatul ANM”, precizează comunicatul ANM.

Z.C.

Articolul precedentSeptembrie – luna dedicată sănătății ochilor
Articolul următorISU Neamț. Duium de nereguli în școli, două amenzi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.