0:00

La mai puțin de o săptămână de începerea noului an şcolar, securitatea elevilor şi a cadrelor didactice în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă nu pare a fi o preocupare pentru toţi directorii şi responsabilii pe această linie din învăţământul nemţean.

Colonelul Mihai Ciprian Mitrea (foto), inspectorul şef al ISU Neamţ a vorbit, în cadrul conferinţei de presă de astăzi, 30 august, despre controalele efectuate în ultimele zile în şcoli. Concluzia, pe scurt, este că la cele 67 de unităţi de învăţământ verificate sunt nereguli cu duiumul – 269 mai exact, din care doar 11 au putut fi remediate pe loc. În mare parte s-au dat avertismente și două şcoli au fost amendate cu 3.500 de lei.

Zece şcoli încă nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru a primi avizul ISU de funcţionare, în unele fiind lucrări de reabilitare încă nefinalizate sau nerecepționate de foarte mulți ani. Este vorba de Liceul cu Program Sportiv Piatra-Neamţ, școlile profesionale Valea Ursului şi Petricani (Ţolici), școlile gimnaziale Borleşti și Mastacăn, Cordun, Oniceni, Tămăşeni, Văleni, Dragomireşti (corpul A).

ISU Neamț. Duium de nereguli în școli, două amenzi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiISU Neamț a găsit în școli cam același gen de nereguli ca și în cazul spitalelor:

-instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor nu funcționează la parametrii corespunzători;

-mentenanța instalațiilor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor nu se realizează conform reglementărilor;

-nu este asigurată mentenanța instalațiilor de stingere a incendiilor (hidranți interiori);

-nu este asigurată în mod corespunzător dotarea cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare);

-verificarea periodică a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare) nu se realizează conform reglementărilor;

-nu este asigurată dotarea cu instalații de iluminat de securitate;

-instalația de iluminat de securitate nu funcționează.

„La încheierea controalelor de prevenire, aspectele negative identificate au fost analizate cu persoanele din factorii de decizie din conducerea unităților de învățământ și a unităților administrativ teritoriale în vederea înlăturării acestora”, a precizat col. Mihai Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentANM a emis avertizări meteo pentru întreaga regiune Nord Est
Articolul următorCeremonie militară și activităţi sportive planificate pentru Ziua Pompierilor