cadar 1

Ştim cu toţii de la lecţiile de istorie cine erau domnitorii fanarioţi, acei interpuşi supuşi Înaltei Porţi, care spoliau averea regatelor româneşti doar în scopul înavuţirii personale şi a Imperiului Otoman. Vremea conducătorilor fanarioţi a apus de mult, dar, din păcate, asistăm, din când în când, la  manifestări asemănătoare în viaţa politică românească.

Vedem cum mari oameni politici ai ţării, care-şi doresc să ajungă şi mai mari în cele mai înalte demnităţi ale statului, joacă la cacialma, se ascund după deget, cum spune românul, folosindu-se de interpuşi în motive fictive pentru a-şi satisface orgoliile personale, exact ca în acele triste vremuri. Din păcate, liderul PNL se pare că doreşte să intre în opoziţie şi să destabilizeze Guvernul,  folosindu-se de marionete şi motive inventate, plângându-se chiar că premierul Ponta nu-i răspunde la SMS, sperând că poate astfel va putea să câştige simpatia publicului şi prietenia „înaltei porţi” – preşedintele Traian Băsescu, până de curând duşmanul lui pe faţă. Mai mult, aseară, într-o conferinţă de presă de politică externă, a lăudat Uniunea Europeană şi liderii ei, aceiaşi pe care-i trata zeflemitor la referendum, acuzându-i că l-au salvat pe Băsescu de la destituirea democratică votată de peste şapte milioane de români.

Ei bine, mie personal, şi sunt sigur că şi altor milioane de români sinceri, nu ne place orice ploconeală către Băsescu sau către birocraţii europeni doar pentru ca unul sau altul să-şi realizeze visurile personale de mărire. Dacă liderii politici ai PNL sunt preocupaţi cu adevărat de interesele ţării, să rămână în Guvern, să rezolve orice conflict în cadrul USL, conform Protocolului USL, şi să guverneze pentru binele cetăţenilor, pentru că au fost învestiţi pentru aşa ceva de către români. În plus, nu înţeleg de ce, dintr-o dată, anumiţi miniştri liberali au fost demişi şi acuzaţi de a fi oamenii premierului Ponta, în condiţiile în care o parte din ei au fost numiţi chiar la insistenţele conducerii PNL.

Să înţelegem că mâine-poimâine PNL o să-l acuze şi o să-l revoce şi pe Klaus Iohannis din cine ştie ce motive? Eu nu cred că aşa trebuie să se facă politică în România şi sunt sigur că românii sunt în asentiment cu mine, fiind sătui ca şi mine de scandal şi fiind mult mai interesaţi ca bărbaţi politici să-şi asume direct faptele lor, nu prin interpuşi şi ploconeli. În concluzie, fac un apel la calm şi la raţiune, la aşezarea la masa discuţiilor şi încercarea, din toate puterile, de continuare a proiectului USL în vederea bunei guvernări a României.

Senator Leonard CADĂR

Articolul precedentDeputat Liviu Harbuz: “România ca victimă a scandalului substituirii cărnii de vită cu cea de cal”
Articolul următorPDL Târgu-Neamț salută iubirea Harpa-Humulescu