Semimaraton Curtea Domnească, competiţie ajunsă la a III-a ediţie, va avea loc duminică, 14 octombrie, în organizarea Asociaţiei „Sport.Natura”, cu sprijinul Primăriei Piatra Neamț. Startul va avea loc la ora 10:00, la Turnul lui Ştefan cel Mare.

Organizatorii au „gândit și evaluat traseele de concurs, astfel încât toți sportivi amatori, dar și profesioniști să-și demonstreze forțele fizice și să resimtă din plin generozitatea reliefului și a punctelor de interes turistic oferite de organizatori. Intenția noastră este aceea de a scoate din casa pentru o zi cât mai multi cetățeni ai urbei nemțene și de a-i îndruma către potecile învecinate, luând parte la primul eveniment de alergare montană din Piatra Neamț și făcând activ parte din acesta”, se precizează pe pagina de internet a concursului.

Traseul de cros (11 km/460 m diferență de nivel pozitivă) este varianta mai scurtă a evenimentului Semimaraton Curtea Domneasca. Timpul limita de parcurgere al traseului este de 2 ore 30 minute. Traseul de semimaraton (21km/740 m diferență de nivel pozitivă) se desfășoară în zone urbane și extraurbane, limitrofe orașului Piatra Neamt. Traseul va fi semnalizat cu banda de atenționare și/sau indicatoare, iar  schimbările de direcție vor fi semnalizate cu ajutorul voluntarilor și responsabililor de traseu. Timpul limită de parcurgere al traseului este de 4 ore 30 minute. Pe trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control), care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor. Alte detalii – AICI şi AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentACTUALIZARE Referendum în Neamț: peste 50 de președinți de secții de votare au cerut să fie înlocuiți
Articolul următorO fată de 17 ani a fugit dintr-un centru social, poliția o caută
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.