reclama autocenter

***** ACTUALIZARE 4.10.2018:

Până astăzi, 4 octombrie, la ora prânzului, 79 de președinți de secții de votare au cerut să fie înlocuiți, pe motiv că referendumul ”s-a organizat prea din scurt”.

În continuare pot veni cereri de renunțare, în zilele de 4 și 5 octombrie, situație în care persoanele desemnate a le înlocui pe cele care se retrag vor fi avizate de Tribunalul Neamț. Pentru zilele de 6 și 7 octombrie, sunt admise de asemenea retragerile președinților de secții, dar numai din motive excepționale: boală sau deces. În aceste cazuri, Biroul Electoral Județean este cel care trebuie să desemneze înlocuitorii.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Cu câteva zile înainte de referendumul organizat pentru revizuirea Constituției, în Neamț au început deja să apară probleme de organizare. Până la data de 2 octombrie, la solicitare, 50 de președinți ai celor 486 de secții de votare de pe teritoriul județului au fost deja înlocuiți. Numărul acestora nu se oprește aici, pentru că solicitările de înlocuire se pot depune la Tribunalul Neamț până vineri, 5 octombrie. Cereri de înlocuire din funcția de președinte al unei secții de votare se poate face chiar și în cele două zile în care se votează, pe 6 și 7 octombrie, însă acestea se vor depune la Biroul Electoral de Circumscripție.

“Cererile de înlocuire se depun la Tribunal. Președintele Tribunalului face înlocuirea. Motivele sunt diferite. Fie sunt bolnavi, fie sunt plecați din țară sau au probleme personale și nu s-au suspendat din Corpul Experților Electorali anterior scrutinului. Acum se desemnează alți președinți din aceeași listă a Corpului Experților Electorali. Înlocuirea se face în ziua în care se depun cererile. Deja s-au operat la Tribunal 50 de înlocuiri. Și mai urmează să se opereze până vineri. În situații excepționale, sâmbătă și duminică, acestea se vor opera la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană”, a declarat judecătorul Cristina Florea, președinte BEJC Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentVIDEO “Tu votezi! MAI te informează!”
Articolul următorSemimaraton Curtea Domnească, la a III-a ediţie (14.10; 10:00)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.