•  comisarul şef Cezar Filip este cercetat pentru purtare abuzivă, după ce a bătut o infractoare de 14 ani
 •  IGPR şi-a trimis Direcţia de Control Intern să rezolve problema „cu celeritate”

cfilip caft 02

Un filmuleţ, „realizat” chiar de camera de supraveghere din biroul de primire de la Poliţia Piatra Neamţ, a aruncat în aer atmosfera de sărbătoare care deja se instalase în inspectorat, în forfota pregătirilor pentru Ziua Poliţiei. Filmarea datează din ziua de 8 martie şi-l suprinde pe comisarul şef Cezar Filip scăpând hăţurile şi plesnind-o pe Ana Maria Tănase, membră de bază a găştii lui Orlando. Chiar de Ziua femeii, grupul de puradei s-a decis să atace o bătrână ziua în amiaza mare, în zona Ozana. Printre poliţiştii care au alergat printre blocuri să prindă „adolescenţii” , unul având asupră-i poşeta femeii, s-a numărat şi Cezar Filip. Ofiţerul s-a agăţat într-un gard viu şi s-a împrăştiat pe jos, telefonul i-a sărit din buzunar şi s-a desfăcut bucăţi, dar a reuşit să se adune la timp ca să poată pune mâna pe Ana Maria. Fata a fost dusă la sediu, iar când comisarul şef Filip a intrat în încăpere şi a întrebat-o cu cine a pus la cale tâlhăria, ea i-a răspuns senină că nu a participat la nici un fel de tâlhărie. A fost momentul în care şeful poliţiei a uitat de maniere şi de drepturile copilului – infractor şi a făcut gestul impardonabil de a o lovi. De aici încolo, povestea miroase a răzbunare personală pusă la cale de „prietenii” cunoscuţi ai ofiţerului, mari specialişti în reclamaţii şi iubitori ai imaginii instituţiei. Evident că filmarea nu a ajuns de capul ei pe youtube şi „acţiunea” a fost făcută de aceleaşi mâini dibace care postează comentarii la mai toate articolele despre Cezar Filip. Este indiscutabil că şeful Poliţiei Piatra Neamţ a greşit, dar cel puţin la fel de vinovaţi sunt şi „băieţii buni” care au scos filmuleţul din instituţie şi au provocat tot scandalul.

cfilip caft 03

IGPR a trimis Direcţia de Control Intern la Piatra Neamţ

„Dacă erau corecţi şi ţineau la imaginea instituţiei în care mănâncă o bucată de pâine veneau la mine, nu postau imaginile pe nu ştiu ce site-uri”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. „Sub raport disciplinar sunt toţi la fel de vinovaţi. În privinţa comisarului şef Cezar Filip am sesizat deja Parchetul, care îl va ancheta penal pentru purtare abuzivă. În paralel, există în curs o anchetă internă pe două paliere. O parte îl vizează tot pe Cezar Filip, din punct de vedere disciplinar, iar cealaltă pe cei doi poliţişti care s-au ocupat cu «mediatizarea» incidentului ca să spun aşa. Ştim deja cine sunt, trebuie doar să probăm contribuţia fiecăruia”.

cfilip caft 04

Ieri pe la prânz, bătaia din sediul Poliţiei Piatra Neamţ era dezbătută, analizată şi comentată pe mai multe posturi centrale de televiziune. Imediat a apărut şi reacţia IGPR: „Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, ofițeri specialiști din cadrul Direcției Control Intern – I.G.P.R. se deplasează la I.P.J. Neamț, în vederea efectuării de verificări, cu privire la incidentul în care au fost implicați doi polițiști nemțeni. Șeful Poliției Române a solicitat celeritate în stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri, conform prevederilor Legii nr. 360/2002 privind statutul poliţistului”.

Al doilea poliţist la care se face referire în comunicat este un subordonat de-al lui Cezar Filip, subcomisarul Lucian Gabur, care a asistat la scena violentă, dar nu a intervenit, şi acum va trebui să dea şi el cu subsemnatul.

În jurul orei 15, Biroul de presă al IPJ Neamţ a dat următorul comunicat: „La data de 19.03.2014, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț s-asesizat din oficiu, în urma vizualizării unor imagini, ce se regăseau pe o rețea de internet, cu șeful Poliției municipiului Piatra Neamț, în timp ce lovea o minoră, în sediul instituției, în data de 08.03.2014. Din primele verificări, a rezultat că șeful Poliției mun. Piatra Neamț a fost surprins pe camerele de supraveghere ale instituției, în timp ce lovea minora T. A., de 14 ani, din municipiul Piatra Neamț, în prezența unui alt polițist, respectiv un ofițer de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale Piatra Neamț. Față de cei doi polițiști s-a dispus declanșarea unei cercetări disciplinare de către Biroul Control Intern al IPJ Neamț, în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii faptei, a vinovăției polițiștilor și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă. Minora în cauză se afla la sediul Poliției Municipale Piatra Neamț, după ce aceasta a fost identificată și depistată ca persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, faptă sesizată în data de 08.03.2014, în jurul orelor 11.45 și în urma căreia a fost rănită o femei de 77 ani, din Piatra Neamț”.

Ana Maria Tănase a „asistat” la două crime

Ana Maria Tănase a împlinit de curând 14 ani şi are în palmares, pe lângă numeroase tâlhării, participarea la două omoruri. În primul a fost victimă un bătrân trecut de 80 de ani, care locuia într-un bloc din zona fostei băi comunale. Gaşca a intrat peste el în casă şi l-a zdrobit în bătaie să spună unde ţine banii. Omul a fost torturat pur şi simplu, pentru că nimeni nu l-a crezut că nu are economii. Se pare că Ana Maria a fost cea care l-a călcat în picioare şi i-a fracturat câteva coaste. Până la urmă, indivizii au plecat cu două ceasuri, unul de masă şi unul de mână, ambele vechi. L-au lăsat pe bătrân agonizând şi n-au avut, probabil, nici o remuşcare când au aflat că a murit la spital, câteva zile mai târziu. Doar doi dintre membrii găştii, amândoi trecuţi de 18 ani, au fost arestaţi pentru această crimă. Ana Maria a fost lăsată în libertate şi, peste câteva luni, când a intrat, împreună cu un alt criminal, în garsoniera actorului Constantin Ghenescu. A părut foarte ocupată să “studieze” obiectele din locuinţă în timp ce partenerul său îi tăia gâtul proprietarului. Şi de data asta a scăpat. Atunci nu avea încă 14 ani şi n-a putut fi acuzată nici măcar de complicitate. Desigur că “realizările” ei nu scuză comportamentul lui Cezar Filip, dar sunt relevante pentru modul stupid în care ofiţerul şi-a compromis funcţia şi poate chiar cariera. Pentru că nimeni nu crede că, după finalizarea cercetărilor dispuse de la centru, comisarul şef Filip va mai rămâne în fruntea Poliţiei Piatra Neamţ.

Ieri, imediat după ce filmul a fost postat pe youtube, Cezar Filip şi-a luat concediu medical până pe 28 martie. El a avut recent o intervenţie chirurgicală la un picior, însă acum se prea poate să-l doară mai tare capul.

Cristina MIRCEA

 • Viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea a ordonat demiterea șefului Poliției Piatra Neamț

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a ordonat șefului Poliției Române demiterea șefului Poliției Municipiului Piatra Neamț. Menționăm totodată, că în cazul respectivului polițist a fost sesizat Parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor. Direcţia Informare MAI

 • Comisarul şef Filip a demisionat

 Aseară, după toate semnalele „încurajatoare” venite de la Bucureşti, comisarul şef Cezar Filip a demisionat. Oricum nu ar fi avut decât opţiunea de a aştepta să se finalizeze cercetarea disciplinară şi să fie demis în cele din urmă. Dincolo de greşeala de a-şi pierde cumpătul şi a pocni o individă protejată de lege, e clar că ieri a fost sărbătoare pentru cei care îi promit de ani de zile lui Cezar Filip că-l vor „rezolva”. În sfârşit, au reuşit!

Articolul precedentCare vrei șăf, bre?
Articolul următorRomașcanul Alexandru Rotaru, locul 25 pe lista PSD la europarlamentare

7 COMENTARII

 1. ..asa a fost dintotdeauna la politia Piatra Neamt , fie municipiu sau judet..niste cotarle care n-au facut nimic ci s-au tinut numai de reclamatii si de a rascoli rahatul sa nu fie liniste…se stiu acei binevoitori dar se pare ca unor sefi le convine aceasta stare de fapt..ma intreb…oare nu merita calcati pe cap ca pe serpi si aceia care au dat publicitatii aceasta filmare..???

 2. Cind li s-a cerut sa verifice dosare aflate in lucru la Roznov au zis ca parchetul se ocupa de dosare si nu ei,in conditiile in care oameni politici din zona alergau cu bitele pe strazi dupa cetateni de fata cu politia Roznov si pe apel 112 se spunea ca politia este la un incendiu ,sa se astepte si astfel au lasat omor pe strazi si nici pina astazi nu au fost audiati martori, bunuri distruse,etc. Asta e situatia, cine are nevoie de probe,nr. Dosare sa le ceara aici

 3. Bine i-a facut comisarul sef…..Ne-am cam saturat de toate haimanalele….Oprea ar fi trebuit sa conteste schimbarea noului cod penal….Daca legea ii lasa liberi,ce pana mea sa faca Politia?EU zic ca bataia a fost prea putina….eu o calcam mai tare in picioare.Cand esti victima unui infractor,ii vezi si simti ura si violenta…..ei de ce sa nu simta nimic?Sa stam ca prostii si sa fim talhariti…
  BV.Filip,cu bataia aplicata,ai racorit destula lume!Parca ne-am simtit razbunati!

 4. seful politiei neamt nu trebuie ,demis,nu trebuie anchetat,a procedat f. bine,se stie ca in p. neamt de muti ani exista bande de delicventi minori,si batranii sunt supusi,furturilor si agresivitatii acestor nemernici,ce copii domnilor,?sunt infractori,posibili criminali,violatori si talhari,,,si eu a-si fi procedat la fel ca dl. filip,,,observ cu stupoare ca banditii,hotii,violatorii,criminalii,talharii,au mai multe drepturi de cat noi oamenii cinstiti,care muncim sau am muncit,iar altii vin sa ne fure,fara nici o remuscare munca noastra,,,bravo domnilor politisti care a-ti furat filmuletul,in cine sa mai avem incredere care ne apara securitatea vietii noastre??,bravo domnilor incurajati hotia,talharia,,,pai in acest caz acei infractori minori vor face de acum inainte si mai multe victime si asta cu acordul vostru,,,rusine sa va fie.

 5. Eu vad un politist care a cedat psihic, un om care, ca toti ceilalti oameni are niste limite psihice.Mediul in care a muncit este unul devastator pentru nervii, orgoliul si perceptia realitatii unui om.Consider ca pentru Domnul Filip aceasta incercare este o sansa de a isi schimba viata in mai bine. Ii urez insanatosire grabnica, pentru ca in filmulet s-a demonstrat ca are probleme de sanatate psihica sau psihologica.Cred ca este o suprasolicitare…Cei care l-au turnat sunt niste jigodii, niste oameni nuli moral.

 6. Nu trebuia sa-si dea demisia.Scarba aia trebuia omorata cu bata.In mod sigur asa as face sa o vad prin curte pe la mine.Cat despre colegii politistului…sunt niste oameni de nimic.Daca nu esti deacord cu comportamentul unui coleg poti rezolva problema in cadrul institutiei .

 7. Cand vorbim despre un minor ne gandim la aceva pur, sensibil , inocent….nu este cazul si aici .Minora este o delicventa periculoasa si Cezar Filip este de inteles….Nu trebuie demis , judecat….Sincer, cati dintre noi nu am proceda la fel intr-o asemenea situatie cu o infractoare atat de periculoasa in ciuda varstei ? …. Rusine „prietenilor” de la Politia Piatra Neamt pentru postarea de pe intenet….ei trebuie dati publicitatii si condamnati , nu Cezar Filip !

Comments are closed.