0:00

Romașcanul Alexandru Rotaru a obținut locul 25 pe lista candidaților Alianței PSD-PC-UNPR pentru alegerile europarlamentare programate pentru finele lunii mai. Acesta a primit confirmarea în aceste zile, deși, inițial, premizele îl împingeau pe ultimele locuri.

Sunt pe locul 25 din totalul de 44. Sâmbătă, 22 martie, are loc depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Central, acolo unde va fi prezentă și conducerea partidului. În plus, la Congresul Tinerilor Europeni, organizat pe 2 mai, nu mai puțin de 100 de membri din Neamț vor fi prezenți, iar în total se așteaptă ca România să vină cu 5.000 de tineri social democrați. Atunci va avea loc și prezentarea oficială a candidaților”, a declarat Alexandru Rotaru, care a precizat faptul că cel mai mare suport pentru a prinde acest loc pe listă l-a primit din partea președintelui PSD Neamț – Ionel Arsene, urmat de deputatul Ioan Munteanu, senatorul Ioan Chelaru și președintele TSD – Mihai Sturzu.

Un alt romașcan, Alin Antochi a ajuns în Parlamentul European de pe locul 20. Se întâmpla în februarie 2009, după ce mai mulți candidați pe listă au optat pentru funcțiile din țară, iar romașcanul a fost europarlamentar până în iunie acum 5 ani, când au fost ultimele alegeri europarlamentare.

Conform unui sondaj CSOP, Alianţa PSD-PC-UNPR ar obține 36%, având toate şansele ca, după redistribuire, să câştige 15 locuri de europarlamentari. Conform studiului, pe locul al doilea se situează PDL, care cu un scor de 17% și ar obţine 7 mandate. PNL, care este creditat cu 16%, ar avea 6 eurodeputaţi. Ultimele 4 locuri ar fi împărţite în mod egal de PMP şi UDMR care, cu 8% şi respectiv 6% în sondaje, vor avea câte doi europarlamentari. Sondajul a fost efectuat la comanda PDL. (C. MATEI)

Articolul precedentŞeful Poliţiei Piatra Neamţ şi-a „pălmuit” cariera
Articolul următorSCRISOARE DESCHISĂ Domnului Doctor Răzeșu, cu toată consideraţia