Pă firu scurt al crăcii noastre plină cu cristale Svarowski de Dobreni, de la surse intime și demne de încredere, aflăm că distinsul june prifect, recent instalat, o primit indicații prețioase de la partidu pe care-l servește apolitic, să țină aproape formatorii dă opinie, a se ceti oameni de casă, să nu cumva să scrie sau să spună lucruri trăsnite. Acuma, după ce ne-am râs un pic de treaba asta, ne-am amintit că junele dom prifect este foarte prețios când vine vorba de ștaifu personal și nici nu credem că a uitat campaniile electorale trecute, când o mai primit un nene un ordin asemănător și o luat-o peste șale, evident în sensul metaforic, nu cu paru. Așa că suntem curioși cum o să gestioneze domnia sa un astfel de segment, mai cu seamă că îndată or să se bulucească incompatibilități, turiști, candidați și așa mai departe.

 Și dacă tot vine ziua în care o seamă de creștini or ne ceară votu pentru ca ei să ia pensie de la europeni după mandat, aflați mneavoastră că se fac pregătiri intense. Nu mai departe la cel mai bimbaș partidoi din țară, cu filială pesese și la noi, caută cu aprindere șăf de campanie, frumos, arătos, potent, abnegat, predispus la lucru după program dar și cu abilități de țap ispășitor dacă nu iese calimera. Cel pe care-l știam noi nu vrea așa că e posibil ca cineva mai proaspăt din târgu cu cetate să se facă șăf la treaba asta. Acuma, junele alternativ nu credem că e foarte motivat la Piatra ci mai degrabă la celălant municipiu unde este o pâine de mâncat de la un tată care-și vrea fecioru pe cai mari, fleașcă de imagine și cu un buluc de voturi, bașca laicuri pe feisbuc. Pe de altă parte, noi credem că o să cam trebuiască să facă ceva să vină lumea la vot, ori cu arcanu, ori cu ceva marafeți. Gingașă treabă.

 Ăsta den mijloc vrea să-i scrie lui doamna Codruța de la D și N și A, să o întrebe de ce nu vine la casa șăfului de la cejeul din Constanța din urbea noastră, că e bine situată, cartier select, poziționată la dos, cu vecini răbdători, discreți și fără mofturi. Acuma, treaba cu vecinii e cam șchioapă, pentru că ei nu mai sunt mulțumiți când strada-i blocată de mașinoaie dă teren, bașca că nu mai pot să doarmă că se face curse la miezu nopții. Dar dacă vine mneaei, ori o să tremită pe cineva, punem rămășag că o să fie o liniște, că și greierii o să deranjeze timpanele vecinilor, darmite muștele. De unde am mai tras de concluzie că colegu mai știe câte ceva dar nu spune. Videm.

Articolul precedentViceprimar, purtător de cuvânt la „Miorița Bălțăteștiului”
Articolul următorŞeful Poliţiei Piatra Neamţ şi-a „pălmuit” cariera