Șefia Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Poliției Neamț, a fost scoasă la concurs, astăzi, 6 iunie. Înscrierile se fac până pe 14 iunie, iar concursul propriu-zis va avea loc în ziua de 29 iunie.

Candidații trebuie să fie ofițeri de poliţie, cu diplomă de licență și cu gradul profesional de minim inspector principal de poliţie, cu vechime de cel puțin 7 ani în MAI.

Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase este condus în prezent, pe bază de împuternicire, de comisarul șef Constantin Nemțeanu și este singurul serviciu din structura Inspectoratului Județean de Poliție care nu are șef pe bază de concurs.

Anul trecut, în luna iunie a avut loc un concurs pentru ocuparea funcției, la care s-au prezentat 5 din 8 candidați înscriși, iar cea mai mare notă a fost obținută de comisarul șef Victor Vlad, actualul șef al Poliției Tîrgu Neamț. Subcomisarul Adrian Axinia, care fusese punctat la o diferență de 12 sutimi de primul clasat a depus contestație și așa s-a descoperit că una dintre întrebări a fost din Codul Penal, care nu figura în bibliografie. Din cauza acestui viciu de procedură, concursul a fost anulat și reluat abia acum, după un an. (C.M.)