Urmare a unui proiect de hotărâre a Consiliului Local din recenta şedinţă de săptămâna trecută, a fost aprobat înfiinţarea unui Compartiment ortopedie-traumatologie, care va funcţiona în cadrul Secţiei chirurgie generală de la Spitalul Orăşenesc ”Sf. Dimitrie”. Odată cu înfiinţarea acestui compartiment, va crește numărul paturilor pe unitate, ajungând la 265.

Compartiment de ortopedie la spitalul din Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSolicitarea de a se înfiinţa acest compartiment este motivată de faptul că mare parte din pacienţii care se adresează spitalului pentru probleme chirurgicale necesită servicii de specialitate ortopedică. De asemenea, în cadrul secţiei, având compartiment distinct în specialitatea ortopedie, s-ar putea asigura rezolvarea unui număr semnificativ de pacienţi la nivel local şi s-ar putea realiza proceduri operatorii specifice, crescând astfel şi indicele de operabilitate. În plus, prezenţa unui medic în specialitatea ortopedie-traumatologie în cadrul secţiei ar asigura creşterea calităţii serviciilor medicale spitalicesti acordate în profil chirurgical.

Înfiinţarea acestui compartiment de ortopedie a fost aprobat printr-o hotărâre de consiliu local, urmând să primim avize de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Ministerul Sănătăţii. Avem medic ortoped foarte bun şi ne dorim să funcţioneze această secție la spitalul nostru”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Medicul ortoped Alexandru Pătraşcu, de altfel singurul medic pe această specialitate din spitalul de la Târgu Neamţ, ne-a spus: ”Totul depinde dacă se aprobă acest proiect la Ministerul Sănătăţii. Depindem de o semnătură. Am încredere în domnul primar Daniel Harpa şi în domnul manager Florin Apostoae că totul va fi bine şi vom înfiinţa acest compartiment de ortopedie. Odată cu înfiinţarea acestui compartiment, s-a solicitat şi mărirea numărului de paturi, ceea ce va aduce mai mulţi bani la spital. Compartimentul de ortopedie va fi într-o sală nefolosită din cadrul Secţiei de chirurgie generală”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentȘefia Serviciului Arme – scoasă, din nou, la concurs
Articolul următorFemeie jefuită pe stradă de trei puști de 16 ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.