botosani dorohoi contrabanda 01Polițiștii de frontieră de la Dorohoi (Botoşani) au folosit, miercuri, 10 august, armamentul din dotare, pentru oprirea unui grup de contrabandiști, care intenționa să introducă în România aproximativ 15.000 de pachete de țigări, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

În jurul orei 20:00, pe timpul efectuării unei misiuni, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane, care se deplasau de pe teritoriul ucrainean pe teritoriul României, transportând mai multe colete voluminoase.

“În momentul în care au observat echipajul Poliției de Frontieră, persoanele au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin, ignorând somațiile verbale, motiv pentru care polițiștii de frontieră au executat 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederile legale în vigoare. Astfel a fost reținută o persoană de sex masculin, iar în urma cercetării terenului, cu sprijinul câinelui de intervenție NAX, au fost o descoperite 8 colete învelite în folie de culoare neagră, la aproximativ 100 metri de la linia de frontieră către interior”, a declarat comisar șef Dan Chebac, purtătorul de cuvânt al STPF Botoşani.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că persoana reţinută este cetățeanul român Bogdan P., în vârstă de 20 ani, domiciliat în județul Botoșani. În urma inventarierii coletelor s-au găsit 14.980 de pachete de țigări, de proveniență duty-free, cu timbru de acciză Ucraina, în valoare totala de 134.655 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de “introducerea în sau scoaterea din țară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal” și “trecere frauduloasă a frontierei de stat”.

botosani dorohoi contrabanda 02“Tot pe 10 august, dar la ora 23:30, polițiștii de frontieră de la Rădăuți Prut (Botoşani) au descoperit un colet voluminos, ce conținea 1.500 de pachete de țigări marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 17.017 lei. Au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statelor vecine, cercetările continuând în comun, pentru stabilirea întregii activități infracționale”, a precizat agent principal Annabelle Paraschiv, purtător de cuvânt al ITPF Iaşi. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentCerșetorii și vagabonzii – adunați, din nou, de pe străzi
Articolul următorSpecialiștii din Sănătate și Învățământ, așteptați să depună dosarul pentru ANL
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.